Master Class 7 PLANS 7: Talal Derki

7 PLANS 7: Talal Derki

7 PLANS 7 és la proposta anual de DocsBarcelona a una personalitat del món audiovisual. Enguany, amb motiu de l’estrena a Barcelona de l’últim i aclamat documental de Talal Derki, Of Fathers and Sons, guanyador del Gran Premi del Jurat de cinema documental internacional al Festival de Sundance, el cineasta sirià reflexionarà sobre el llenguatge cinematogràfic amb 7 plans o seqüències especialment triats per l’ocasió.

Talal Derki, després que l’any 2014 presentés al DocsBarcelona la seva primera obra Return to Homs, que es va emportar el Premi a la millor pel·lícula d’aquella edició i millor documental al Festival de Sundance, ens visita de nou i el públic del festival podrà gaudir de les projeccions de la seva aclamada segona obra, Of Fathers and Sons i de la presència del seu director, que participarà en els col·loquis posteriors a les sessions.

A banda, l’hem convidat a parlar de les seves pel·lícules en format Master Class a través d’una selecció molt personal de fragments i seqüències. Una oportunitat única de conèixer de més a prop la cinematografia d’uns dels talents emergents del gènere documental a nivell internacional, què l’empeny a realitzar pel·lícules, quines són les històries i personatges que més li interessen i com aconsegueix portar-los a la gran pantalla. La Master Class serà moderada pel cap de programació del DocsBarcelona, Tue Steen Müller.

Talal Derki va néixer a Damasc i viu a Berlín des de 2014. Va estudiar direcció de cinema a Atenes i va treballar com a ajudant de direcció de llargmetratges per a nombroses produccions. També va ser director de diversos programes de la televisió àrab entre el 2009 i el 2011. A més, va treballar com a operador de càmera independent per a la CNN i Thomson & Reuters. Els seus curtmetratges i llargmetratges han estat premiats en nombrosos festivals d’arreu del món. El seu documental Return to Homs (DocsBarcelona 2014) va obtenir el Premi a la Millor Pel·lícula al festival i també va guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance el 2014. Aquell mateix any, també va ser membre del jurat internacional d’IDFA.

 

QUAN I ON: Auditori del CCCB el divendres 25 de maig a les 19h. Entrada gratuïta fins a completar aforament.

 L’idioma de la master class serà en anglès. 
Master Class 7 PLANS 7: Talal Derki | Edició 2018, Indústria