Muerte en León, estudi de cas d’una sèrie documental

DOCSBARCELONA/DocsBarcelona 2018/INDÚSTRIA/PANEL & MASTER CLASSES & TAULES RODONES/Muerte en León, estudi de cas d'una sèrie documental

Las sèries documental, un nou model de creació i producció – Muerte en León

 

Les sèries de ficció han passat a ser un dels principals productes de la indústria audiovisual, i encara més amb l’aparició de les noves plataformes de VOD, és el moment de plantejar-se si les sèries documental, ocuparan el mateix lloc dins la indústria del documental.

Són notòries les produccions que s’estan realitzant actualment i que han adoptat aquest nou format per explicar la seva història. Aquest fenomen ens conduirà a plantejar-nos algunes de les qüestions que sorgeixen amb aquesta nova manera d’entendre la creació documental.

DocsBarcelona presenta com a cas d’estudi Muerte en Léon, estrenada el 2016, una de les primeres sèries documental de producció espanyola que s’ha convertit en un referent tant en l’àmbit nacional com l’internacional.

Quina diferència de guió trobem entre un llarg i una sèrie documental? Quins són i perquè els temes més recurrents? Quines diferències de producció sorgeixen? Quins són els públics i els canals de les sèries documentals? Quins espais tenen les sèries dins dels festivals de cinema?

Enric Bach, (guionista i producctor) i la Sumpta Ayuso (productora) que van formar part de l’equip de Muerte en León, ens explicaràn la seva experiència i opinió personal sobre aquest tema.

 

 

ON & QUAN:

Dimarts 22 de Maig a les 11 am – Auditori CCCB.

Accés gratuït amb aforament limitat.

ATENCIÓ: La conferència serà en castellà.

ATENCIÓ: Pots adquirir la teva acreditació professional aquí.

Ponents:

Sumpta Ayuso

Productora Executiva de JWP. Fa 15 anys que produeix pel.lícules i sèries documentals per audiències internacionals, entre d’altres, “I Will be Murdered” “Gabo, La Creació de Gabriel Garcia Márquez” “La Fi d’ETA” y “Muerte en León”. És membre de la Junta de l’Associació ProDocs.

 

 

Enric Bach

Enric Bach és director, productor i guionista nascut a Sabadell, Barcelona el 1979. El 2001 es va graduar de comunicació audiovisual a la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Va estar treballant durant set anys (2008-2015) com a guionista i cap d’edició a Salvados (La Sexta), el programa de televisió d’actualitat amb més audiència de tot el país.

El 2011 va co-dirigir el seu primer documental, ‘Dimanche à Brassaville’, que va guanyar 11 premis nacionals i internacionals (inclòs el Premi del Públic del DocsBarcelona 2012), i es va projectar a més de 40  festivals de cinema d’arreu del món.

El 2015 es va unir a l’equip de JWP, on ha sigut co-guionista i productor de la sèrie de televisió documental ‘Muerte en León’ (Justin Webster, Movistar+, 2016).

Actualment està treballant en el desenvolupament d’una nova sèrie documental a JWP.

Muerte en León, estudi de cas d’una sèrie documental