RETEENAS INQUIETES

Coneix les “Reteenas Inquietes” del DocsBarcelona

Un pas més per apropar el documental als públics més joves, de mirada més lliure, més pura i més inquieta.

De la mà de l’equip del festival de cinema recent creat aquest hivern Reteena (Festival audiovisual JOVE de Barcelona), fet i pensat per i per a adolescents, en aquesta edició el DocsBarcelona presenta diverses accions adreçades a aquest col·lectiu:

  • 7 joves programadores i programadors han creat l’Itinerari Reteena al DocsBarcelona. Una selecció de 6 documentals triats d‘entre tota la programació del festival i que proposen a l’audiència d’entre 12 i 18 anys.
  • L’abonament Reteena  a un preu de 18€ els joves de fins a 18 anys podran veure 6 pel·lícules del festival que es pot comprar aquí.
  • Un grup de 7 programadors es converteixen en les #ReteenasInquietes de forma que, seguint la dinàmica dels darrers dos anys del grup de #Miradesinquietes integrat per homes i dones del sector cultural i periodístic, opinaran sobre els continguts del festival a les xarxes socials de forma lliure i independent.

Coneix els títols que et proposem amb l’Itinerari Reteena 

Namrud, troublemaker

Robar a Rodin

Hasta mañana, si Dios quiere

Silvana

The distant barking of dogs

The White World According to Daliborek

 

i coneix les mirades d’aquests joves que enguany ens visiten. Són les “Reteenas Inquietes”!

 

Nuredduna Riera

18 anys. Amant de les ones radiofòniques, la televisió i la fotografia gastronòmica a l’instagram (@nurenude). Actualment estudio Comunicació Audiovisual a la Facultat Blanquerna. Sóc una friki de la comèdia francesa, els late night shows i els programes d’humor radiofònics i televisius.

 

 

Aina Martínez

18 anys, @borderlaina_. Apasionada del cinema com a forma d’entendre el món. Per a mi els documentals son la màxima expressió de llibertat i una manera perfecte de reivindicar històries.

 

 

 

Jordi Bernal

19 anys. Friki perdut, amant dels westerns i estudiant de cinema a l’escola Bande. A part de videoclips, curts i documentals, col·lecciono i faig stop motion amb Playmobil (apadrino clicks! Si algú en té i ja no els vol, els cuido molt bé, ho podeu veure aquí: @clickberni)

 

 

Marc Pujol

19 anys, @marc_pujol_rios. Educat entre música, teatre i cinema, ara estudio audiovisuals a l’ESCAC. És molt complicat que no m’agradi una pel·lícula, des del cinema més comercial made in Marvel fins a grans joies d’autor com La Gran Belleza (que és el meu film preferit!). Estimo el cinema, què hi farem!

 

 

Aina Castellví

18 anys, @ainacl. Estudio Traducció i Interpretació a la UPF. Amant de la literatura i de les pelis de comèdia francesa. La meva sèrie preferida de sempre és Plats Bruts, però m’he empassat totes les temporades de Friends i sóc fan incondicional de Stranger Things. He format part de la 1ª edició del Festival Reteena.

 

 

Eloi Román

16 anys, @eloiroman. Estudio 1r. de Batxillerat, i sóc un apassionat del cinema i la música dels 80. Canto, jugo a tennis, toco la guitarra, organitzo musicals i el meu somni és ser director de cinema.

 

 

 

Zoe Stein

17 anys, @_zoestein. M’encanta el teatre i el cinema d’autor que tracta temes socials. Com a espectadora i com a actriu, crec que l’art visual és un bon medi per fer reflexionar i impulsar canvis.

 

 

 

Ainara Elejalde

17 anys. Estudio el Batxillerat artístic-humanístic a Súnion i faig teatre a l’escola Nancy Tuñon. M’encanta la música, toco el piano i sóc una apassionada del cinema.

 

 

 

Amb la col·laboració de 

 

RETEENAS INQUIETES | Edició 2018, Festival