PREMIS I JURATS

PREMIS

 • The Distant Barking of Dogs, dirigit per Simon Lereng Wilmont. Premi DocsBarcelona TV3 al Millor Documental, amb una dotació econòmica de 5.000€ i un guardó del festival. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona Panorama.
 • El Espanto, dirigit per Martín Benchimol i Pablo Aparo. Premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants de la Secció Oficial Panorama, consisteix en un guardó del festival. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona Panorama.
 • Robar a Rodin, dirigit per Cristóbal Valenzuela. Premi Latitud DocsBarcelona a la millor pel·lícula de la secció Latitud DocsBarcelona. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona Latitud, consisteix en 5.000€ en treballs de postproducció (finishing, conformació, correcció de color, so, còpies DCP) del següent treball del director. Patrocinat per Antaviana Films i un guardó del festival.
 • The Prince and the Dybbuk, dirigit per Elwira Niewiera i Piotr Rosołowski. Premi What The Doc!: a la millor pel·lícula de la secció What The Doc! i consisteix en un guardó del festival. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona What The Doc!
 • The Congo Tribunal, dirigit per Milo Rau. Premi Amnistia Internacional Catalunya al DocsBarcelona. Opten a aquest Premi qualsevol de les pel·lícules (a excepció de les Seccions DOC-U i Docs&Teens) que per la seva temàtica s’impliqui en la defensa dels drets proclamats en la Declaració Universal del Drets Humans, de la llibertat d’expressió i els valors compartits per Amnistia Internacional, a més de mostrar un alt valor cinematogràfic en la lluita per transformar la realitat. Atorgat pel jurat d’Amnistia Internacional Catalunya i consisteix en un guardó.
 • Petitet, dirigit per Carles Bosch. Premi del Públic a la pel·lícula més ben valorada pels vots del públic de les tres Seccions Oficials (Panorama, Latitud i What The Doc!) conisitent en un guardó. Atorgat pel públic assistent.
 • Nobody is Perfect, dirigit per Beatriz Pérez. Premi DOC-U a la millor pel·lícula d’aquesta secció. Atorgat pel Jurat DOC-U, consisteix en un 50% de descompte en lloguer de material d’equip de rodatge de lloguer pel(s) director(s) guanyadors. Patrocinat per 16nou.
 • El viatge de l’Unai, dirigit per Andoni Canela. Premi Docs&Teens: Premi a la millor pel·lícula de la secció Docs&Teens dotat amb 1.500€. Atorgat pel públic adolescent. Patrocinat per Endesa.
 • Miss Kiet’s Children, dirigit per Petra Lataster-Czisch i Peter Lataster. Menció Especial del Jurat DocsBarcelona Panorama.

Altres Premis:

 • Angry Inuk, dirigit per Alethea Arnaquq-Baril. Premi DocsBarcelona del Mes: Atorgat pel públic assistent a les projeccions de DocsBarcelona del Mes l’any 2017 i consisteix en un guardó.
 • Las Cloacas de Interior, produït per Mediapro i dirigit per Jaume Roures. Premi PRO-DOCS al Millor Documental Televisiu 2017. Atorgat per ProDocs a la cerimònia d’inauguració del DocsBarcelona.

 

JURATS

Jurat DocsBarcelona Panorama

Jessica Murray

Criada entre Anglaterra, Kenya i Estats Units, actualment viu a Barcelona i és directora de Al-liquindoi, una associació cultural espanyola fundada al 2004 que ofereix informació a fotògrafs documentalistes al món, ajudant-los a explorar i experimentar amb diferents mitjans i desenvolupar veus independents.  També es dedica a la concepció, desenvolupament i producció de diferents projectes- a través dels múltiples mitjans- que promouen els drets humans i la justícia social entre altres temes crítics.

 
Xavi García Puerto

Graduat en Història i en Comunicació Audiovisual. Ha treballat en investigació històrica, com a guionis-ta de documentals i com a professor universitari. Comissari de cine i vídeo, ha organitzat exposicions i programes arreu del món. També ha sigut Jurat en festivals d’Àfrica del Sud, Hongria, Itàlia, Costa Rica, Sèrbia, França, Sibèria, i la Berlinale (Generation). Des de 2011 és programador de Tallin Black Nights FF, delegat dels països castellanoparlants i editor de la secció a competició Debut. Durant el 2014 i el 2015 va ser el principal programador del projecte OFF THE WALL, que porta de gira a cineastes del centre i est d’Europa a 20 ciutats europees i d’Amèrica. Cofundador del REC Internacional Film Festival de Tarragona i director artístic (des de 2006) impulsa, des de 2014, el LAB “Primer test”, per a nous creadors espanyols. També és soci del projecte educatiu europeu Wrap!

Paco Poch 

Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Va treballar com a fotògraf cultural i director de producció. Ha produït diversos llargmetratges i documentals televisius, com La leyenda del tiempo, d’Isaki Lacuesta, Innisfree de José Luís Guerin, i ha coproduït pel·lícules com “El cas Pinochet” i “El cas Ben Barka”. El 1991 va rebre a Barcelona el Premi Nacional de Cinematografia. És director del Màster en Producció i Distribució Cinematogràfica de Mallerich Films / ECIB / MediaPro / UVIC.

Montse Armengou

Distingida periodista i documentalista investigadora, treballa a Televisió de Catalunya (TV3) des de 1985. És codirectora, juntament amb Ricard Belis, de Els nens perduts del franquisme (2002), Les fosses del silenci (2003), Avi, et traure d’aquí (2013) i Els internats de la por (2015) entre d’altres. A través del seu treball com a documentalista, Armengou ha presentat noves proves sobre la història social de la repressió a Espanya durant la dictadura del general Francisco Franco. Els seus documentals han rebut nombrosos premis, han estat publicats en forma de llibre i s’han convertit en un recurs per a agències i activistes de drets humans. L’any passat, va ser professora visitant a la Universitat de Nova York i el seu treball ha estat utilitzat, citat i discutit per diverses unitats de les Nacions Unides.

 

Jurat DocsBarcelona Latitud

Sumpta Ayuso

Productora Executiva de JWP. Fa 15 anys que produeix pel.lícules i series documentals per audiències internacionals, entre d’altres, “I Will be Murdered” “Gabo, La Creació de Gabriel Garcia Márquez” “La Fi d’ETA” y “Muerte en León”. És membre de la Junta de l’Associació ProDocs.

 
Anna Rebés

Politòloga, treballa en el marc de les relacions internacionals. Forma part de l’equip organitzador del Protesta, Festival Internacional de Cinema de Crítica Social, i és responsable de la web de cinema versiopostal.com. Ha organitzat diverses mostres i cicles de cinema vinculats als drets socials.

Oriol Font

Reporter i director de cinema científic i d’animació. Ha treballat en diferents àrees a TVE Catalunya durant trenta anys, especialment a l’àmbit del reportatge i el documental. Al 1982 realitza el que seria el primer film científic en català: Espectroscòpia Mössbauer, obtenint diversos premis. Premi periodístic de l’aigua 2017.

 

Jurat DocsBarcelona What the Doc

Óscar Pérez

Cineasta. La seva feina ha sigut exhibida i premiada a festivals internacionals de gran prestigi. El sastre (2008), millor curt en idfa; Hollywood Talkies (2011) va competir a La Mostra de Venecia; ‘El tram final’, millor director al Festival de Cine de Málaga; La Millor Opció, estrenada a Viennale i millor interpretació femenina a Cinespaña, Toulouse. Actualment és professor a la UPF i al CIFO.

 

 

Jurat Amnistia Internacional de Catalunya

Xavier Burgués

Professor a la Facultat d’Informàtica de la UPC a Barcelona on imparteix assignatures de Bases de Dades. També participa en projectes de recerca i transferència de tecnologia en l’entorn de la cooperació al desenvolupament. President d’Amnistia Internacional Catalunya del 2016 al 2018, en l’actualitat és activista de l’organització al Grup de Granollers.

 
Alícia Artiaga

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UPF. Responsable d’Administració i Finances d’Amnistia Internacional Catalunya. Membre del Patronat de la Fundació Comtal del Casc Antic de Barcelona. També fa docència en marc legal i fiscal i gestió econòmica financera d’associacions.

 
Lluís Torres

Politòleg especialitzat en Relacions Internacionals. Responsable adjunt de l’àrea de socis/es d’Amnistia Internacional i coordinador general del web de divulgació United Explanations. L’any 2016 va coimpulsar diversos projectes de cooperació en camps de persones refugiades a Grècia.

 

 

Jurat DocsBarcelona Doc-U

Laura Ferrés

Actualment imparteix classes de direcció al ESCAC. Los Desheredados és el seu primer curtmetratge després de la universitat. Estrenat a La Semaine de la Critique – Cannes 2017 on guanyà el Leica Cine Discovery Prize al Millor Curtmetratge en Competició. També va ser nominat als European Film Awards 2017 i guardonat als Premis Gaudí 2018 com a Millor Curtmetratge i als Premis Goya 2018 com a Millor Curtmetratge Documental.

 
Fèlix Colomer

Director i muntador de dues pel·lícules documentals. La primera és Sasha (2016), guanyadora d’una Menció Especial a la Seminci (Valladolid) i guanyadora a millor documental al FIC-CAT. Amb participació també al DOCS Barcelona i al FICG (Mèxic), ha estat recentment estrenada a TVC i nominada al Gaudí a millor documental. La segona pel·lícula és Shootball (2017), estrenada l’octubre passat a la Seminci.

 
Alba Yruela 

1989, La Bisbal d’Empordà. Fotògrafa i diarista. Treballa combinant els seus projectes personals amb la fotografia de retrats i moda. El seu treball s’ha exposat a galeries a França, Espanya i Estats Units i acaba de fundar la seva pròpia editorial “Edicions Coco” estrenada amb dos quaderns propis de viatge “Ojama Shimiasu” de Tokyo i “Bound 2”  de L.A. i N.Y.

 
PREMIS I JURATS | Festival