Docs&Teens

Docs&Teens

La secció per a alumnes d’ESO i Batxillerat del DocsBarcelona t’ofereix una oportunitat única per despertar les consciències dels teus alumnes mentre gaudeixen descobrint històries fascinants i reals a través del cinema documental.

Amb gran èxit, la convocatoria d’enguany ja compta amb més de 3.800 alumnes que han reservat la seva plaça per aquesta edició! Totes les sessions són gratuïtes i matinals.

En què consisteix?

Aquest any dediquem la secció Docs&Teens a visibilitzar el canvi climàtic, els perills que afronta avui dia el nostre planeta, la realitat del medi ambient global i com ens afecta el lloc on naixem i vivim. A més, descobrireu algunes de les iniciatives i lluites individuals o col·lectives d’arreu del món per conèixer, preservar, cuidar i respectar el nostre entorn. Les projeccions aniran acompanyades d’un col·loqui entre els estudiants i els creadors de les pel·lícules i/o experts sobre el tema.

Programació

Aquests són els documentals que us proposem per aquesta edició, podeu escollir entre quatre històries excepcionals:

 

GRÀCIES PER LA PLUJA – Dir. Julia Dahr. 2017, Noruega, Regne Unit. 60 min. VOSCat

El testimoni dels efectes devastadors del canvi climàtic sobre la terra i com algunes lluites individuals poden marcar la diferència cap a un futur més sostenible i una societat responsable amb el medi ambient. El temps s’esgota; per canviar el futur de nostre planeta cal canviar el nostre present.

Sessions

Dilluns 14 – CCCB Auditori – 11:45h

Dijous 17 – CCCB Teatre – 9:45h i 11:45h

 

 

EL VIATGE DE L’UNAI – Dir. Andoni Canela. 2016, Catalunya. 70min. VO Cat

Un viatge apassionant que ens fa arribar un missatge d’alerta contra la captivitat i l’extinció animal, a la vegada que convida a explorar la diversitat medio ambiental per nosaltres mateixos, des del respecte i la responsabilitat.

 

Sessions

Dimecres 16 – CCCB Teatre – 9:45h i 11:45h

Dimecres 23 – CCCB Teatre – 9:45h i 11:45h

 

 

RAFEA I EL SOL – Dir. Jehane Noujaim i Mona Eldaief. 2012, EUA. 76min. VOSCat

La lluita d’una dona beduïna per canviar el seu destí a través de l’energia solar. Un documental que aborda la defensa dels drets de les dones i el trencament de les tradicions arrelades en les societats patriarcals, alhora que mostra el poder de l’educació contra la força de la tradició.

Sessions

Divendres 18 – CCCB Teatre – 9:45h i 11:45h

Divendres 25 – CCCB Auditori – 9:45h i 11:45h

 

 

FRÀGILS – Dir. Oriol Gispert, Amanda Sans i Lluís Jené. 2017, Catalunya. 65min. VOSCat

Durant dos anys, un equip va filmar el naixement i primer any de vida de quatre nenes de quatre continents diferents, totes elles marcades per la pobresa i les seves difícils circumstàncies. Ara, 10 anys després, tornen a visitar aquelles nenes i a ser testimonis de la situació de les seves famílies i els seus països. Hauran millorat les seves vides o, pel contrari, hauran empitjorat?

Sessions

Dimarts 15 – CCCB Teatre – 9:45h i 11:45h

Dimarts 22 – CCCB Teatre – 9:45h i 11:45h

 

 

 

Què aporta aquesta activitat als alumnes?

  • Conèixer històries i prendre consciència dels diferents nivells de la realitat.
  • L’oportunitat de parlar i preguntar al director/a(s) de documentals, protagonistes i/o els experts.
  • Descobrir el cinema documental i convertir-lo en una experiència educativa, entretinguda i participativa.

On i quan?

Projeccions durant dues setmanes al CCCB (c/ Montalegre, 5,) de Barcelona, de dilluns 14 de maig al divendres 25 de maig a les 9:45h i a les 11:45h (excepte el 21 i 24 de maig).

 

 

ATENCIÓ: Queden poques places! Consulteu aforaments i reserveu al formulari d’inscripció

Més informació sobre la secció al Dossier Docs&Teens 2018

Creiem que la comunitat educativa pot jugar un paper fonamental per assegurar un futur sostenible al nostre planeta i crear una societat més igualitària, responsable i solidària amb el medi ambient.

Posa’t en contacte amb nosaltres a: escoles@docsbarcelona.com / Tel. 93 452 46 18

 

Amb el suport de:

 

 

 

Docs&Teens | Docs&Teens, Festival, Seccions