FESTIVAL

DocsBarcelona, ​​Festival Internacional de Cinema Documental celebrarà la seva 21ena edició del 16 al 27 de maig de 2018.

 

 

Amb vint edicions a la seva esquena, DocsBarcelona és un festival especialitzat en el gènere documental que es compon de tres seccions Oficials competitives:  Panorama, Latitud DocsBarcelona i What The Doc!, així com d’altres diverses seccions dins i fora de competició i màster classes. Totes les pel·lícules que conformen les diferents seccions són seleccionades per un comitè de programació internacional.

La crida de pel·lícules ja està tancada i no s’accepten més films; la data límit per presentar-se era el 4 de desembre.

La secció Panorama agrupa una selecció dels millors documentals del panorama internacional més recent. Les pel·lícules d’aquesta secció competeixen pel Premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula i pel premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants.

La secció What The Doc!, agrupa una selecció de pel·lícules més arriscades i innovadores de l’escena internacional. Les pel·lícules d’aquesta secció competeixen pel premi What The Doc!.

I finalment, la secció Latitud DocsBarcelona és una secció competitiva que agrupa una selecció dels millors documentals de la Península Ibèrica i d’Amèrica Llatina. Les pel·lícules d’aquesta secció competeixen pel premi Latitud DocsBarcelona, patrocinat per Antaviana Films.

Les pel·lícules de les tres seccions també opten al premi Amnistia Internacional Catalunya, atorgat per la mateixa organització i al Premi del Públic, atorgat pel públic assistent.

 

      

 

La programació del DocsBarcelona es complementa amb les ja tradicionals seccions DOC-U, amb el millor de la producció universitària nacional i  Docs & Teens, amb una selecció per a adolescents. Tots dos programes compten amb el seu premi específic del Públic; i finalment es presenten les Sessions Especials fora de competició.

En la passada edició, es van poder veure 90 produccions de 30 països en 12 sales, ja que per primer cop el festival va anar més enllà de la seva seu principal, Barcelona, per arribar a 6 noves ciutats catalanes, a través de DocsBarcelona a Prop. Amb la voluntat d’apropar el talent professional i les produccions al nostre públic, ens van visitar 77 representants dels documentals seleccionats, celebrant-se prop de 50 col·loquis amb directors, experts i els seus protagonistes. Altres trobades entre professionals i públic són les Master Classes i taules rodones que el DocsBarcelona proposa anualment, així com el Vermut amb els directors que se celebra a la Llibreria Altaïr de Barcelona.

 

      

 

Per als cinèfils amants del vi, Docs & Wine és una experiència sensorial molt especial que uneix algunes de les pel·lícules del festival amb una selecció de vins. Una activitat oberta al públic que proposa un joc en què els participants gaudeixen d’una nova forma d’apropar-se al món documental i a la programació del festival.

Com cada any, part de la programació del festival es pot veure online de la mà de la plataforma FILMIN, que l’any passat va rebre més de 4.500 espectadors.

 

Vés preparant-te per la 21ena edició del DocsBarcelona del 16 al 27 de maig 2018. T’hi esperem!

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de totes les novetats

 Més informació properament

FESTIVAL | Edició 2018, Festival