Què és interDocsBarcelona?

DOCSBARCELONA/DocsBarcelona 2016/INTERDOCSBARCELONA/Què és interDocsBarcelona?

interDocsBarcelona és la secció sobre documental interactiu i transmèdia de DocsBarcelona.

Un marc de trobada professional dedicat a la reflexió, comprensió, divulgació, creació, finançament i exhibició del documental interactiu.

Aquesta secció engloba les següents activitats:


IMG_7243Conferència: centrada en l’esfera internacional, amb ponències sobre la creació i la narració transmèdia i estudis de cas significatius. També es presenten projectes, experiències i iniciatives d’àmbit espanyol. Cada any la conferència se centra en un eix temàtic específic.

Els ponents confirmats per la propera conferència són: Liz Rosenthal (Power to the Pixel), David Dufresne, Anita Hugi (SRF), Emilie Bessard (ARTE France), Fernando Irigaray (UNR), Brenda Logfellow (York University) i Mike Robbins. Revisa tots els ponents d’aquesta edició.

Per les seves edicions anteriors han passat ponents internacionals de primer nivell com Florian Thalhofer (Korsakow), Adam Gee (Channel 4), Alexandre Brachet (Upian), Alex Nelson i Robin Cramp (BBC Connected Studio/BBC Taster), Mike Robbins (Helios Design Labs), Arnaud Dressen (Honkytonk Films), Mandy Rose, Sandra Gaudenzi i Judith Aston (i-Docs), Mads Damsbo (Makropol), Remco Vlaanderen (Submarine Channel), Ram Devineni (Ratapallax), Neil Harbison (Cyborg Foundation), Alvaro Liuzzi (Universidad de la Plata) o Sebastián Melo (Chaka Studio), entre d’altres.

I nacionals com Ricardo Villa i Alberto Fernandez (RTVE), Àlex Badia (Barret Films), Ferran Clavell (Televisió de Catalunya), Pep Gatell (La Fura dels Baus), Elisabet Pons (Mediapro Exhibitions), Serrana Torres (intropia Media), Santi Fort (Barcelona activa) o Neus Ballús (El Kinògraf), entre d’altres.

Tots els vídeos de la 2a edició de la conferència els podreu trobar en aquest enllaç: http://www.inter-doc.org/interdocs-2013/2014-2/conferencia/videos-de-la-conferencia/

Tots els vídeos de la 3a edició de la conferència els podreu trobar en aquest enllaç: http://www.inter-doc.org/interdocs-2013/interdocsbarcelona-2015/videos-de-la-conferencia/


docs28-18Interactive Pitch: l’espai per als projectes interactius que busquen finançament. Presentació de projectes en desenvolupament interactius davant d’una selecció de finançadors i dels professionals acreditats al DocsBarcelona.

La data límit per presentar projectes va finalitzar el dijous 3 de març de 2016 a les 13.00h (UTC+1).


docs_30-1Formació:

Taller Interactive Pitchdirigit a tots els realitzadors i productors amb un projecte seleccionat a l’Interactive Pitch, amb l’objectiu de perfeccionar el seu projecte interactiu i millorar les seves aptituds de presentació i pitch. Impartit per David Dufresne. S’admeten observadors amb inscripció prèvia.

Taller de prototips interactius: taller intensiu per produir prototips en l’àmbit del documental interactiu. Dos dies intensos d’immersió amb grups multidisciplinaris per produir prototips de webdocs i presentar-los al final per votar un guanyador. L’equip guanyador obté una llicència de programari d’un editor multimèdia (Klynt) per a cada membre del grup i opten a presentar el prototip a la conferència interDocsBarcelona del proper any.

Consulta els prototips desenvolupats a la primera edició: http://www.inter-doc.org/interdocs-2013/2014-2/webdocs-popathon/

Consulta els prototips desenvolupats a la segona edició: http://www.inter-doc.org/interdocs-2013/interdocsbarcelona-2015/popathon-interdocs-hack-jam/


Visionats interactius: projeccions i navegacions de documentals interactius de la mà dels seus creadors. Aquest any comptem amb els films Impaciente i Sexe, Maraques i Chihuahues.

Es realitza una navegació guiada per part dels autors d’un documental interactiu i després es proposa un debat per explicar aspectes relacionats amb la seva producció.

 

 


Exposició “Seguir con vida”: Metges sense Fronteres presenta l’exposició itinerant #Seguirconvida dins el marc del DocsBarcelona. Resulta molt difícil posar-se en la pell dels altres, especialment de les persones que intenten sobreviure a un conflicte armat. Aquest és precisament l’objectiu de l’exposició “Seguir con vida” de MSF, apropar les vides dels refugiats a través d’una experiència única d’immersió amb realitat virtual.

 

 


 

6a014e6089cbd5970c01b7c79dd86b970b-800wiInterDocsBarcelona Meeting Point és el lloc de trobada per a la comunitat de professionals i interessats en el documental interactiu i transmèdia. Organitzat en col·laboració amb Altaïr Magazine, InterDocsBarcelona Meeting Point se celebra periòdicament des del juny de 2015 a la llibreria Altaïr a Barcelona (Gran Vía, 616).

En cadascuna de les sessions es realitzaran diverses activitats relacionades amb el documental interactiu i transmèdia (presentacions de treballs, estudis de cas, projectes en desenvolupament, maneres de finançament i estratègies per atreure audiències) i es comptarà amb la presència d’un convidat especial.

La primera sessió es va celebrar el 29 de juny amb la presència d’Àlex Badia, cofundador de Barret Films, que va parlar del seu nou projecte en una conversa dinamitzada per Arnau Gifreu, coordinador de interDocsBarcelona. Entre altres, ens han acompanyat Daniel Gonzalez (Be another Lab), Alejandro Touriño (Écija), Gemma Rodriguez (Gueparins), Laura Piaggio (piaggiodematei), Xavier Satorra (Visuals Suspects), etc.

Podeu accedir als vídeos de les sessions de l’interDocsBarcelona Meeting Point en aquest enllaç: http://www.inter-doc.org/interdocs-2013/meeting-point/videos-encuentros/

Amb la col·laboració de:

Logo Altaïr negro              Ramillas


No et perdis el vídeo resum de l’interDocsBarcelona (3a edició): 

Què és interDocsBarcelona? | Edició 2016, InterDocsBarcelona