Popathon – InterDocs Hack Jam

DOCSBARCELONA/DocsBarcelona 2016/INTERDOCSBARCELONA/Popathon - InterDocs Hack Jam

Popathon – InterDocs Hack Jam

Taller intensiu per crear prototips documentals web amb petits equips multidisciplinars. Organitzat conjuntament per la Popathon i interDocsBarcelona.

LA NARRACIÓ D’HISTÒRIES EN L’ERA DE LA WEB 

Convidem a cineastes, periodistes, programadors i dissenyadors a explorar els límits de la narració digital a través dels recursos de la web. Durant 24 hores de treball en equip i d’intercanvi d’idees aconseguiràs crear projectes de codi obert i prototips de les teves narracions web.

Tens curiositat per saber què es pot fer en 24 hores? Explora els projectes que es van crear en edicions anteriors.


Per què?

La narració d’històries forma part de nosaltres des de l’inici de la humanitat. Al llarg del temps la manera d’explicar històries ha anat canviant a mesura que evolucionaven els mitjans d’expressió. La capacitat de la web de generar històries interactives, dinàmiques i participatives permet crear experiències immersives al seu voltant. Tot i ser un moment fascinant, creiem que la narrativa web encara està en desenvolupament i volem contribuir a la seva evolució en un procés de treball experimental.


 Com?

Durant el cap de setmana els equips no lluiten entre ells sinó que competeixen contra el rellotge. En la fase inicial de la competició els equips comparteixen idees per ajudar-se mútuament a superar els reptes del procés creatiu. Animem als participants a portar idees embrionàries i propostes en fase de producció. Al final del procés es presenten tots els prototips en una demo en directe i tots els codis font dels projectes es publicaran en codi obert per impulsar els estudis, col·laboracions i desenvolupaments posteriors a l’esdeveniment.

Aclaració: Els participants es poden inscriure amb EQUIPS de 3 a 6 persones amb almenys un dissenyador i un programador / desenvolupador web. També pots inscriure’t de manera INDIVIDUAL i nosaltres et posarem amb els membres de l’equip més a fi al teu perfil.


PREMIS 

Els guanyadors rebran:

– Llicència Github Silver Plan per cada membre de l’equip (valorat en 500€)

-Llicència Klynt per cada membre de l’equip (valorat en 500€). Patrocinat per Honkytonk Films.

-Presentació del projecte a la pròxima edició de l’InterDocsBarcelona

ON I QUAN 

Divendres 27 (18-22h) i dissabte 28 de maig (9:30-22h) – Sala Raval CCCB  (c/Montalegre, 5 Barcelona)


 TIQUETS  

Les inscripcions per la Hack Jam estàn tancades.


TARIFES

Tipus tarifa Tarifa
Estàndar: Digital Storyteller,Technologist &Designer 22,00€
Estudiant 10,00€

Introdueix el codi de descompte de “barcelonastudents”. Porta la teva targeta d’estudiant el dia de l’esdeveniment.


LUCIA DUBACOVÁ
La missió de Lucía Dubacova és influir positivament en la vida de les persones a través de noves interaccions amb els altres i amb l’entorn. Té un grau MA  Creatiu i en Cultura i emprenedoria al Goldsmiths College de Londres. Lucía s’especialitza en la producció i disseny d’esdeveniments i festivals de tot Europa experiencials com Glastonbury, Bestival i the Secret Garden Party. Actualment explora com la fabricació digital, modelat 3D i enregistrament poden ajudar al disseny d’experiències interactives.
JOSCHA JAEGER
Joscha Jäger és dissenyador d’Interface a Filmic  i creador de
 Frametrail
Ell treballa en el desenvolupament tecnològic web dels hypervideo, amb conceptes de cinema aplicats al codi obert i interfícies de cerca semàntica de vídeos. Joscha està enfocat cap a l’estructura de la informació, sistemes de col·laboració per editar films no lineals i sistemes per guiar a l’usuari.
 
GILLES PRADEAU
Gilles Pradeau explora el documental participatiu centrat en les innovacions democràtiques i la despesa pública a Europa. El primer capítol de Learning to count utilitza una càmera de 360º per gravar adolescents negociant el pressupost per al seu institut. Abans de fer les seves pròpies pel•lícules, Gilles va proporcionar assessorament i tallers de participació pública i va treballar a París per a un festival de cinema mòbil.

CÉSAR VALLEJO
César Vallejo és director creatiu en RTVE.es. Treballa en la creació de formats orientats tant a Internet com a la televisió convencional. És expert en interacció narrativa i va formar part de l’equip del Lab de RTVE.es desenvolupant algun dels primers documentals interactius a Espanya. Ha estat guardonat amb diversos Webby Awards per treballar en el desenvolupament de productes interactius. El seu documental “Revelant a Dali” ha estat un dels més premiats a RTVE, guanyat un Dofí d’Or a Cannes.
 
PHILO VAN KEMENADE
Philo van Kemenade és un tecnòleg creatiu que combina el disseny computacional amb la narrativa en els nous mitjans. La seva experiència en Intel·ligència Artificial i la passió pel cinema van aconseguir en ell un interès en el potencial de la web com una plataforma per a la narració interactiva. Ell creu que ens falta actualment un llenguatge de la narració interactiva que s’adapti a la naturalesa de la web i veu a l’experimentació pràctica com el camí a seguir.

MARÍA YÁÑEZ Y BERTO YÁÑEZ – A NAVALLA SUIZA
A Navalla Suïssa és una empresa de comunicació web creada el 2008 a Santiago de Compostel·la especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions web, comunitats online i vídeo interactiu. Bona part del seu treball se centra en el sector audiovisual, tant en la creació de plataformes de distribució (Flocos.TV, Lloc do Real, Screenly) com en l’experimentació en noves narratives lligades a la interactivitat audiovisual o (Eufalo.TV, Joves enfront del canvi climàtic, Cromosoma Cinc, 3Clic). El 2010 va ser guanyadora del concurs Content 360º del MIPTV en la categoria “Next Generation Online Video Experience”, i ha col·laborat amb el National Film Board de Canadà i Mozilla Foundation en el desenvolupament d’eines d’edició de vídeo en HTML5 com Popcorn.js .
Maria Yáñez és responsable de comunicació i continguts, i Berto Yáñez és desenvolupador d’interactivitat i responsable d’I + D.


El guanyador del premi al Millor Prototip del Webdocs Popathon interDocsbarcelona 2016 ha estat “Geo Emotions” de la Jimena Tormo, Jessica Peña, Jordie Montevecchi, Berto Yáñez i James Santos.

PROTOTIPS POPATHON 2016

Aquests son els projectes que han participat :


– Geo Emotions – Millor Prototip 2016
Meta happiness
Visit/BCN/Live
First Memories
Face the Crisis 


A continuació, us deixem els enllaços a un recull de videos de la primera edició de la Popathon, catalogada com una de les millors pels organitzadors degut a l’alta qualitat dels prototips presentats.


Vols saber més dels organitzadors de la Popathon? Subscriute aquí per saber totes les novetats de la Popathon.

Aquests son els projectes que han participat en aquestes últimes edicions de la Hack Jam Barcelona:

PROTOTIPS POPATHON 2015  

– Paraules de Barcelona ( Millor prototip Webdoc )
– Freelanceland
– What’s up Barcelona
– Y tú ¿por qué pitas?
– Being Lost

PROTOTIPS POPATHON 2014 

– Stereotypecelona ( Millor prototip Webdoc )
– War and Peace in Barcelona
Can Vies
– BCN Says

Popathon – InterDocs Hack Jam | InterDocsBarcelona