Conferència

Conferència InterDocsBarcelona

Centrada en l’esfera internacional, amb ponències sobre la creació i la narració transmèdia i estudis de cas significatius. També es presenten projectes, experiències i iniciatives d’àmbit espanyol. Cada any la conferència se centra en un eix temàtic específic.

L’exposició interactiva “Seguir con vida” de Metges sense fronteres que serà durant el Festival, és un estudi de cas de la conferència.

IMG_7488


ON I QUAN

Dimecres 25 de maig de 9.00h a 17.30h al CCCB.


Data i hora: Dimecres 25 de maig de 9 a 17h
Lloc: Sala Teatre del CCCB (c/Montalegre, 5 Barcelona)
A càrrec de Joan Gonzàlez, director DocsBarcelona i Arnau Gifreu, coordinador InterDocsBarcelona.

8:30-9:00 REGISTRE: Arribada i  registre
9:00-9:30
BENVINGUDA
Benvinguts a la quarta edició! Joan Gonzàlez
DocsBarcelona
Arnau Gifreu
InterDocsBarcelona
9:30-10:00
PRESENTACIÓ 1
COMENCEM AMB LES PERSONES: PROTOTIPS
PARTICIPATIUS I PERSONALITZACIÓ
Liz Rosenthal
Power to the Pixel
10:00 – 11:00
ESTUDI DE CAS 1
IDOCS: ZONES AUTÒNOMES TEMPORALS David Dufresne & Anita Hugi

Prison Valley,
Fort McMoney,
Hors Jeu, Dada-Data

11:00 – 11:30 COFFEE BREAK
11:30 – 12:15
PRESENTACIÓ 2
CONVERSEM AMB EL PÚBLIC SOBRE LES
PRODUCCIONS INTERACTIVES
Emilie Bessard
ARTE France
12:15 – 13:00
ESTUDI DE CAS 2
OFFSHORE: UN EXPERIMENT INTERACTIU AMB PETROLI EXTREM Brenda Longfellow
York University
Mike Robbins
Helios Design Labs
Offshore
13:00– 13:30
PANEL FINAL
FEEDBACK AMB EL PÚBLIC Liz Rosenthal
David Dufresne
Anita Hugi
Emilie Bessard
Brenda Longfellow
13:30–15:00 DINAR
15:00–15:45
PRESENTACIÓ 3
CALIDOSCOPI LLATINOAMERICÀ DE HISTÒRIES
TRANSMEDIA DE NO FICCIÓ

Fernando Irigaray
Mujeres en venta
Desiguales
15:45 – 16:00
ESTUDI DE CAS 3
EL NEWSGAME COM A RECURS PERIODÍSTIC:  BEYOND
THE PARADISE
Angelo Attanasio&
Carlos Ruiz
Beyond the Paradise
16:00-16:20
PRESENTACIÓ 4
L’APOSTA DE TV3 PEL DOCUMENTAL INTERACTIU Ferran Clavell
Televisió de Catalunya
Orgull de Baix 
16:20-16:40
ESTUDI DE CAS 4
ESTUDI DE CAS SOBRE LA CAMPANYA SEGUIR
CON VIDA
AMB METGES SENSE FRONTERES
Amaia Esparza
Metges sense fronteres
Joan Guash
EGM Laboratoris Color
16:40-17:00
PRESENTACIÓ 5
REALITAT VIRTUAL & REALITAT IMMERSIVA
AMB EGM I ANTAVIANA FILMS
Joan Guash
EGM Laboratoris Color
Bernat Aragonés
Antaviana Films
 17:00– 18:00 NETWORKING 

Bernat Aragonés, Supervisor i editor efectes digitals, Catalunya
Ha desenvolupat la seva activitat cinematogràfica a Europa, els Estats Units, l’Índia, Mèxic i Brasil. La seva experiència comprèn l’edició de llargmetratges, mini-sèries, documentals, anuncis publicitaris i produccions de gran format Imax. Ha supervisat els efectes digitals de més d’una vintena de projectes – i amb coproducció internacional que l’han portat a Lituània, Bulgària, Noruega, Sudàfrica i Groenlàndia. La seva passió pel 3D l’ha dut a treballar d’estereoscopista en llargmetratges, documentals i esdeveniments en directe; una experiència que aplica actualment en diferents projectes de Realitat Virtual (VR).
 
Angelo Attanasio, Periodista, Productor i Editor Multimèdia, Itàlia i Espanya
Realitzador de reportatges multimèdia interactius i immersius. Col·labora amb diaris i revistes europees i llatinoamericanes. Diversos dels seus treballs han rebuts importants mencions i premis internacionals. Entre ells: Premi Rei d’Espanya de Periodisme 2016, Categoria Digital; Menció Especial Premis Ortega i Gasset 2015 i 2016, a la millor cobertura multimèdia; Longlist of One World Media Awards 2015, Digital Media Award category; Premi de Periodisme sobre Recerca i Innovació Tecnològica “Tecnalia” (VII edició).
 
Emilie Bessard, Commissioning Editor d’Interactiu, ARTE, França
Des de 2011, productora d’interactius a ARTE (França), ha participat en la creació i distribució d’alguns dels projectes interactius més importants a Europa.
 Emilie Bessard foto provisional 2
Anna Carreras, Dissenyadora d’experiències interactives, Al Pati, Catalunya
Anna Carreras és Enginyera Superior en Telecomunicacions. Ha desarrollado instalaciones para la Expo de Zaragoza, El Fórum de las Culturas Barcelona 2004 y varios museos como Cosmocaixa o el museo de Cidade da Cultura. Durante su dilatada trayectoria ha obtenido varios premios: como un premio Laus en 2010, un Leon de oro en Cannes en 2010; y una mención como finalista en el premio Google DevArt, arte hecho con código, en 2014. Actualmente desarrolla como freelance todo tipo de proyectos interactivos tanto artísticos como comerciales.
 
Ferran Clavell, Cap d’Innovació, TVC, Catalunya 
Responsable d’Innovació i Audiències als Mitjans Digitals de la CCMA. Des de fa 15 anys participa en la creació i l’evolució dels serveis interactius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals: portals d’internet de TV3 i Catalunya Ràdio, el TV3alacarta, les aplicacions per a mòbils i tauletes i els serveis de TV connectada.  També, ha impulsat el documental interactiu a TV3 i és coautor de diversos llibres com “Comunicación Audiovisual Digital”. Ha estat membre del jurat en diverses edicions dels premis Webby Awards i Digital Emmy Awards.
 
David Dufresne, Periodista Independent i Realitzador, Canadà
Va crear i co-dirigir amb Philippe Brault Prison Valley (Upian/Arte) un documental web multipremiat internacionalment. La seva darrera obra, Fort McMoney és un documental interactiu produït per ONF/Arte i Toxa i descrit pel NY Times com “el casament entre el cinema i el videojoc”.
 David Dufresne_ok- foto nostra

Amaia Esparza, Directora de comunicació, Metges sense Fronteres Espanya, Catalunya 

Directora de comunicació de  Metges Sense Fronteres Espanya. Llicenciada en Ciències de la Informació  i Màster en Dret Internacional i Relacions Internacionals, s’ha especialitzat en l’àrea l’acció humanitària.

Isabel Fernández, Directora i Productora, Al Pati, Catalunya

Isabel Fernández es directora y productora independiente de documentales, centrada en explorar las narrativas digitales y el audiovisual interactivo. Ha sido miembro del Eurovision Diversity Group, dirigiendo series documentales en emitidas en TV3, NTR (Holanda), VTR (Bélgica), SVT (Suecia), YLE (Finlandia), RTP (Portugal) entre otras. En 2010 dirige y produce “El hijo de su pare”, Mención Especial del Jurado en el Prix Europa 2010 en Berlín. En 2014 dirige “Corredores de Fondo” Best Director’s Award en AlJazeera International Documentary Film Festival 2014, Best Scenario en Europe-Orient du Filme Documentaire 2015 en Asilah, (Bagdad International Film Festival 2015, Prix Europa 2014, Medimed 2014).
Joan Guasch, Director de Continguts Digitals, EGM Laboratori color, Catalunya
Nascut a Barcelona l’any 1979, va cursar disseny gràfic a l’escola Elisava. Després de 3 anys dedicat al disseny, va entrar com a muntador i ajudant de direcció en una productora de videoclips. Imparteix classes a la Universitat Politècnica de Catalunya de producció i postproducció audiovisual. El 2004 entra com a productor en l’agència de publicitat Tiempo BBDO. En 2005 comença un curs de direcció a l’escola de cinema de Nova York, on roda el seu primer treball com a director. Des de 2005 s’estableix com a freelance a Barcelona, realitzant nombrosos treballs per a publicitat i dirigint videoclips per a bandes nacionals i internacionals. Des 2015 dirigeix el departament de CGI i retoc d’EGM a Barcelona.
Anita Hugi, Productora i Creadora, SRF, Suïssa
Graduada en estudis de llenguatge i comunicació, ha treballat com a periodista freelance a premsa, ràdio, i mitjans online. És cap d’un programa de documentals d’art i cultura a la SRF (Suïssa). Ha produït revistes online com Neuland.
 Anita Hugi_ok- foto nostra
Fernando Irigaray, Docent, Webperiodista, Realitzador Audiovisual i Productor Transmèdia, UNR, Argentina
Màster en Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Director del Màster en Comunicació Digital Interactiva i Director de Comunicació Multimedial a la Universidad Nacional de Rosario. També, director Executiu de la Cátedra Latinoamericana de Narrativas Transmedia.
 foto que ha enviat ell
Brenda Longfellow, Professora i Documentalista,  York University, Canadà
És una cineasta guardonada en que els seus documentals han estat seleccionats i han tingut difusió a nivell internacional guanyant prestigiosos premis. Al 2013 presenta el documental interactiu OFFSHORE. Ensenya en el departament Media Art a la Universitat de York i ha publicat articles sobre el documental i el cinema feminista.
 
Mike Robbins, Creatiu Tecnològic i Productor, Helios Design Labs, Canadà
Tecnòleg creatiu i soci d’Helios Design Labs, on ha estat durant els últims 15 anys estant a càrrec de la part interactiva de la producció creativa d’Helios . Els projectes en què ha treballat més recentment són Quipu , Digital Me, After the Storm, The Highrise sèries, Offshore, 17,000 Islands entre d’altres. Treballs que han obtingut una sèrie de premis i nominacions.
Liz Rosenthal, Fundadora i CEO, Power to the Pixel, Regne Unit
Pionera en la narrativa interactiva, en els nous models de negocis media i en la fidelitat de la audiència. Fundadora i CEO de Power to the Pixel (PttP), organització d’assessorament per les empreses de cinema internacional i negocis media per adaptar-se als canvis tecnològics i el públic. PTTP ajuda als creadors i les companyies a desenvolupar històries i nous formats d’entreteniment per connectar amb el públic d’avui a través de diferents plataformes.
 
Carlos Ruiz, Director de Tecnologia i Operacions, Catalunya
Cofundador de Interactius, empresa barcelonina dedicada al Disseny Centrat en l’Usuari (dins de l’univers ‘UX’, User Experience design). Director de projectes digitals, aplicant la metodologia UX amb un equip multidisciplinari: comunicadors, dissenyadors i programadors conflueixen en l’execució de qualsevol creació multimèdia. Expert en planificació de projectes, disseny de la interacció i desenvolupament Front-End.


TARIFES CONFERÈNCIA

Aconsegueix la teva entrada per la conferència:

Tipus tarifa Tarifa (sense 21% IVA) Tarifa (21% IVA inclòs)
Estàndar 24,79€ 30€
Estudiant 13,22€ 16€

*La tarifa inclou coffee break, el dinar i l’after drink.
*Les places són limitades.

ATENCIÓ: L’Acreditació Professional et dóna accés a totes les activitats del DocsBarcelona incloent la conferència InterDocsBarcelona per 75€(IVA inclòs).

Per les seves edicions anteriors han passat ponents internacionals de primer nivell com Florian Thalhofer (Korsakow), Adam Gee (Channel 4), Alexandre Brachet (Upian), Alex Nelson i Robin Cramp (BBC Connected Studio/BBC Taster), Mike Robbins (Helios Design Labs), Arnaud Dressen (Honkytonk Films), Mandy Rose, Sandra Gaudenzi i Judith Aston (i-Docs), Mads Damsbo (Makropol), Remco Vlaanderen (Submarine Channel), Ram Devineni (Ratapallax), Neil Harbison (Cyborg Foundation), Alvaro Liuzzi (Universidad de la Plata) o Sebastián Melo (Chaka Studio), entre d’altres.

I nacionals com Ricardo Villa i Alberto Fernandez (RTVE), Àlex Badia (Barret Films), Ferran Clavell (Televisió de Catalunya), Pep Gatell (La Fura dels Baus), Elisabet Pons (Mediapro Exhibitions), Serrana Torres (intropia Media), Santi Fort (Barcelona activa) o Neus Ballús (El Kinògraf), entre d’altres.

Tots els vídeos de la 2a edició de la conferència els podreu trobar en aquest enllaç: http://www.inter-doc.org/interdocs-2013/2014-2/conferencia/videos-de-la-conferencia/

Tots els vídeos de la 3a edició de la conferència els podreu trobar en aquest enllaç: http://www.inter-doc.org/interdocs-2013/interdocsbarcelona-2015/videos-de-la-conferencia/

Conferència | Edició 2016, InterDocsBarcelona