INDÚSTRIA

Les activitats d’indústria conformen un mercat de finançament i difusió per a la indústria documental, un punt de trobada per a professionals de tot el món.

El termini per presentar projectes documentals s’obrirà durant el mes de gener de 2016, subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de les convocatòries i rebre tota la informació.

L’espai idoni per a donar a conèixer projectes documental a potencials finançadors i distribuïdors.

docs27-21DocsBarcelona és l’únic festival de documentals en tot l’Estat que combina l’exhibició en sala, amb les activitats professionals. Aquesta combinació el converteix en un esdeveniment únic, que dóna als professionals la possibilitat d’assistir a un festival de primera categoria, i als directors i equips de les pel·lícules programades la possibilitat de participar a les activitats professionals.

 

DocsBarcelona és una inversió profitosa per als productors, el 60% dels projectes presentats a les activitats d’indústria estan finalitzats i un 20% més es troben en producció.

Al 2015 es van rebre 153 projectes de 42 països i es van seleccionar 51 projectes procedents de 27 països per a participar a les diferents activitats d’indústria.


IMG_7880 copy

L’activitat principal són els Speed Meetings: 40 projectes seleccionats de tot el món tenen reunions individuals de 15 minuts a porta tancada amb els finançadors presents.

L’any 2015 es va comptar amb 34 finançadors de 18 països i 572 reunions hi van tenir lloc. Les reunions es concerten prèviament segons les preferències dels finançadors.


docs29-24

Interactive Pitch i Latin Pitch: durant el festival es duen a terme presentació de projectes en desenvolupament interactius i d’Amèrica Llatina respectivament, davant d’una selecció de finançadors i dels professionals acreditats al DocsBarcelona.


IMG_6900

Rough Cut Screenings: 3 documentals en fase final de muntatge es presenten en sessió a porta tancada a un grup de consultors experts que els assesoren. L’objectiu és generar discussions creatives i constructives per afavorir l’entrada al mercat internacional dels projectes presentats.


docs_27-1

DocsBarcelona organitza Conferències i Master Classes dirigides als acreditats professionals per a obtindre informació sobre els finançadors i les necessitats de programació actuals.

Les personalitats més destacades del documental actual expliquen les seves experiències i s’enfronten a les preguntes del públic.


IMG_6618Tutors internacionals experimentats en l’àmbit de la producció i el finançament de documentals imparteixen tallers als professionals acreditats.
Taller de desenvolupament: Dirigit a tots els directors i productors que tinguin un projecte documental en fase de desenvolupament.
Taller de documental i pitching: Dirigit a tots els realitzadors i productors amb un projecte seleccionat als Speed Meetings i el Latin Pitch per perfeccionar els projectes i millorar les possibilitats de finançament dels documentals.


docs28-57Networking: DocsBarcelona disposa d’espais de trobada per a poder fer nous contactes i establir relacions amb altres professionals de la indústria. Coffee breaks, dinars i trobades After Pitch.

L’Acreditació Professional és l’oportunitat d’accedir a tots els espais de networking i totes les activitats d’indústria del DocsBarcelona. Les inscripcions s’obriran a partir del mes de gener 2016.

DocsBarcelona reuneix cada any a més de 600 professionals de 40 països, entre ells commissioning editors, productors, realitzadors, film funds, distribuïdors, sales agents, festivals, mercats i representants culturals.