Secció Oficial

Secció Oficial

Secció competitiva que agrupa una selecció dels millors documentals del panorama internacional més recent. Les pel·lícules de la Secció Oficial competeixen pel Premi DocsBarcelona TV3 al Millor Documental i el Premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants.

A Good American (2015)

Friedrich Moser Àustria 100min. VOSCat
Bill Binney va desenvolupar un revolucionari programa de vigilància per interceptar qualsevol senyal electrònica, sense envair la privacitat. Tres setmanes abans de l’11-S, el programa es va suspendre: era massa barat. El seu sistema hauria pogut evitar l’atac terrorista.

Bakur (2015)

Çayan Demirel, Ertuğrul Mavioğlu Turquia 92min. VOSCat, VOSEng
Turquia ha silenciat durant dècades el conflicte armat amb el poble kurd. Per primer cop tenim accés al dia a dia dels guerrillers kurds en territori turc. La pel·lícula obre una finestra a un món desconegut, buscant respostes sense amagar la seva posició parcial.

Beyond the Fear (2014)

Herz Frank, Maria Kravchenko Israel, Letònia, Rússia 80min. VOSCat, VOSEng
El director Herz Frank va seguir durant 10 anys la complexa historia de Larisa Tremblover. Casada i amb quatre fills, s’obsessiona amb Yigal Amir, l’assassí del primer ministre d’Israel, Yitshaq Rabbín. Larisa s’enamora visitant-lo a la presó, decideix divorciar-se i acaben tenint un fill.

Daniel’s World (2014)

Veronika Lišková República Txeca 75min. VOSCat, VOSEng
En Daniel, un estudiant de 25 anys, és el primer membre de la comunitat txeca de pedòfils que parla de la seva malaltia. Mai ha abusat de cap nen i es planteja sotmetre’s a una castració química. Un retrat sensible de la seva lluita diària que ens enfronta a una incòmoda realitat.

Freightened – El cost real del transport marítim (2016)

Denis Delestrac Catalunya, França 84min. VOSCat, VOSEng
El 90% dels productes que consumim a occident es fabriquen a fora i arriben transportats en contenidors per mar. Aquesta investigació transoceànica ens revela els mecanismes d’una indústria plena de secrets i que sosté la clau de la economia, el medi ambient i el model de la nostra civilització.

Inside the Chinese Closet (2015)

Sophia Luvarà Països Baixos 72min. VOSCat, VOSEng
Un retrat íntim de la lluita de l’Andy i la Cherry per satisfer les expectatives dels seus pares en una societat xinesa on l’homosexualitat és inacceptable. L’Andy necessita trobar una dona lesbiana que vulgui casar-se amb ell i la Cherry, casada amb un homosexual, s’enfronta a grans obstacles per adoptar un fill.

Jonas y el circo sin carpa (2015)

Paula Gomes Brasil 83min. VOSCat, VOSEng
En Jonas té 13 anys i somia mantenir viu el circ que ha construït al pati de casa. Nascut en un circ ambulant, fa uns anys la seva família va deixar el circ per buscar un futur més estable a la ciutat. Seguirà lluitant pel seu somni infantil mentre comença l’adolescència?

La familia chechena (2015)

Martín Solá Argentina 60min. VOSEsp, VOSEng
Abubakar té 46 anys i participa en les zkir, les danses rituals dels sufís txetxens. En cada zkir arriba a un estat d’èxtasi que l’allibera dels turments que ha patit el seu poble durant anys d’ocupació. Una hipnòtica experiència cinematogràfica que transmet la vibració d’un territori oprimit.

Niña Sombra (2016)

Maria Teresa Larraín Xile, Canadà, Costa Rica 75min. VOSEsp, VOSEng, Audiodescripció per a persones cegues
Mentre edita la seva última pel•lícula, la cineasta Maria Teresa Larraín comença a perdre la vista. Un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa, en una narració autobiogràfica plena de coratge i sentit de l’humor per enfrontar-se a una nova vida.

Samuel in the Clouds (2016)

Pieter Van Eecke Bèlgica, Països Baixos 70min. VOSEng
Les glaceres bolivianes s’estan desfent. En Samuel, un antic treballador de la desapareguda l’estació d’esquí de Chacaltaya, observa des d’una finestra al sostre del món com la neu s’esvaeix. Mentre els científics busquen solucions, ell invoca els esperits de les muntanyes sagrades.

Síria: una història d’amor (2015)

Sean McAllister Regne Unit 76min. VOSCat, VOSEng
Amer i Raghda es van enamorar fa 20 anys a la presó. El 2009, Raghda torna a estar empresonada per motius polítics i Amer cuida dels seus 4 fills. La repressió de la primavera àrab a Síria precipita una desoladora història d’exili, que implica escollir entre l’amor, la revolució i la família.

The Longest Run (2015)

Marianna Economou Grècia 77min. VOSCat, VOSEng
Jasim i Alsaleh són dos refugiats menors d’edat de Síria i Iraq que creuen la frontera grega i acaben detinguts, acusats de tràfic il•legal d’immigrants. A través d’un accés inèdit a dins de la presó juvenil, descobrim com les màfies els han obligat a transportar immigrants.

The Swedish Theory of Love (2015)

Erik Gandini Suècia, Noruega, Dinamarca 76min. VOSCat, VOSEng
El tòpic defineix Suècia com un model de societat avançada amb una altíssima de qualitat de vida. Però realment és un país feliç? El director Erik Gandini explora l’estil de vida suec, preguntant-se si una societat amb alt benestar econòmic és sinònim d’una societat feliç.

War of Lies (2014)

Matthias Bittner Alemanya 89min. VOSCat, VOSEng
La trepidant història de Rafed Aljanabi, el refugiat iraquià que va informar a les principals agències d’intel·ligència sobre l’existència d’armes de destrucció massiva a Iraq. Va ser capaç d’enganyar als serveis d’intel•ligència o era una invenció que convenia a tothom?
Secció Oficial | Edició 2016, Festival, Secció Oficial