Màster Classes

Màster Classes

La millor manera per conèixer la visió dels creadors en primera persona. Les personalitats més destacades del documental actual ens expliquen les seves experiències i s’enfronten a les preguntes del públic. Aquest any podreu gaudir de dos màster clases el divendres 27 de maig a l’Auditori de la Pedrera: a les 17:30h Taula Rodona: Els límits del documental i a les 19:30h 7 Plans 7: Pere Portabella.

TAULA RODONA: ELS LÍMITS DEL DOCUMENTAL

Quina és la millor manera de captar l’essència d’una història? Què passa quan el director d’un documental estableix una relació íntima amb el protagonista?

DocsBarcelona convida a 3 cineastes, que d’una manera o altre han modificat o intervingut en les històries que retraten, a que comparteixin les seves experiències amb el públic. Reflexionem sobre l’essència del documental:  la intervenció versus la observació.

Ponents:

Rokhsareh Ghaem Maghami va néixer a Iran i va estudiar cinema i animació a la Teheran Art University. És la directora de Sonita, pel·lícula inaugural de DocsBarcelona.

Brian Hill ha fet més de 60 pel·lícules per la televisió britànica, recollint multitud de premis internacionals. Co-dirigeix City of Dreams – A Musical, un original documental musical.

Sean McAllister és un cineasta britànic que continua sorprenent i inspirant a públic de tot el món. És el director de la multipremiada Síria: una historia de amor.

 

RokhBW  Brian Hill web  Sean McAllister Picture web

ON I QUAN: La Pedrera, divendres 27 de maig a les 17:30h

ENTRADA GRATUÏTA.


7 PLANS 7: PERE PORTABELLA

7 plans 7 és la proposta anual de DocsBarcelona a una personalitat del món audiovisual. Enguany, amb motiu de l’estrena de Informe General II, Pere Portabella reflexionarà sobre el llenguatge cinematogràfic amb 7 plans o seqüències especialment triats per la ocasió.

Des dels seus inicis, Pere Portabella va mantenir un compromís polític amb els moviments de rebuig a la dictadura de Franco. Va ser elegit senador en les primeres eleccions democràtiques i va participar en la redacció de la Constitució Espanyola.

Portabella és una de les figures més rellevants del cinema del nostre país amb una trajectòria de més de cinc dècades. Amb la seva productora Films 59, va impulsar produccions emblemàtiques del cinema espanyol com Viridiana de Luis Buñuel (1961). Ha dirigit Vampir-Cuadecuc (1970), Umbracle (1972) i El Silenci abans de Bach (2007), entre altres.

Amb Informe general I (1976) rodada els mesos posteriors a la mort de Franco realitza un documental amb les tècniques d’un film de ficció. 40 anys després estrena Informe general II (2016) utilitzant la mateixa tècnica per retratar el marc d’una greu crisi sistèmica.

Ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi i la Universitat Autònoma de Barcelona l’ha investit Doctor Honoris Causa. El MOMA de Nova York ha adquirit algunes de les seves pel·lícules per al seu fons.

Pere Portabella fotografiat per Helena Gomà

ON I QUAN: La Pedrera, divendres 27 de maig a les 19:30h. La máster class estarà moderada per Marcelo Expósito.

ENTRADA GRATUÏTA.

Màster Classes | Edició 2016, Festival