Latitud DocsBarcelona

Latitud DocsBarcelona

DocsBarcelona presenta una nova secció competitiva que agrupa una selecció dels millors documentals de la Península Ibèrica i d’Amèrica Llatina. Latitud significa, entre altres coses, tota l’extensió d’un país o territori.  La Latitud del DocsBarcelona acull doncs tota l’extensió del territori on el DocsBarcelona es duu a terme: la Península Ibérica i Amèrica Llatina.

La secció tindrà un premi propi que atorgarà el Jurat DocsBarcelona. El premi està patrocinat per Antaviana Films i consisteix en 3000€ en treballs de postproducció (finishing, conformació, correcció de color, so, còpies DCP) del següent treball del director.

Hoy abrirá sus puertas (2015)

Eriz Zapirain Espanya 88min. VOSEsp
El 1990 un grup de persones es van unir per crear el diari Egunkaria, tancat l’any 2003 per presumpta vinculació amb ETA. El seu entusiasme va deixar en evidència als pessimistes que advertien d’una manca de lectors en basc, de diners i de periodistes que escrivissin en euskera.

Instantes de campaña (2015)

Tomás Astudillo Equador 52min. VOSEng
Un retrat personal del president equatorià, Rafael Correa, durant la campanya electoral del 2013. Observem una frenètica gira d’actes públics i les dualitats d’un personatge carismàtic durant els moments d’espera. Una història sobre les formes contemporànies de fer política i la seva posada en escena.

Metamorphosis (2016)

Manuel Pérez Catalunya 100min. VOSEng
A través dels ulls d’una ciutadana, la Laia, vivim la història d’èxit de Barcelona En Comú. Veiem la seva evolució des de la primera presentació pública per articular un espai de confluència de moviments socials, veïnals i actors polítics fins assolir el poder municipal en una victòria històrica.

Paciente (2015)

Jorge Caballero Colòmbia 70min. VOSEng
La Nubia és pacient, una dona que encarna la valentia de totes les mares que cuiden, lluiten i protegeixen la vida dels seus fills. Tot i conviure amb l’angoixa de perdre la seva filla, aconsegueix enfrontar-se amb admirable fermesa als laberíntics processos del sistema de salut colombià.
Latitud DocsBarcelona | Edició 2016, Festival, Latitud DocsBarcelona