Industria

L’àrea d’indústria del DocsBarcelona programa diverses activitats que conformen un mercat de finançament i difusió per al gènere documental i un punt de trobada per a professionals de tot el món.

El termini per presentar al mercat de finançament projectes documentals s’obrirà a principis de gener de 2020 i es tancarà el 28 de febrer de 2020. Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de les convocatòries i rebre tota la informació.

L’espai idoni per a donar a conèixer els nous projectes documentals a potencials finançadors i distribuïdors de tot el món.

DocsBarcelona és l’únic festival de documentals de l’Estat Espanyol que combina l’exhibició en sala pel públic general i la competició, amb un mercat de finançament i activitats professionals. Aquesta combinació el converteix en un esdeveniment clau, que dóna als professionals la possibilitat d’assistir a un festival de primera categoria, i als directors i equips de les pel·lícules programades la possibilitat de participar al mercat i activitats professionals generant nombroses oportunitats de networking.

Durant la seva trajectòria són més de 5.000 els professionals de tot el món que han participat a l’àrea d’indústria de DocsBarcelona.

DocsBarcelona és un mercat d’alt èxit, ja que el 60% dels projectes presentats a les activitats d’indústria acaben produïts i un 20% més es troben en producció.

L’activitat principal són els Speed Meetings i el Public Pitch: projectes seleccionats de tot el món tenen reunions individuals de 15 minuts a porta tancada amb els finançadors presents.

L’any 2019 es va comptar amb 34 finançadors assistents de 13 països i van tenir lloc 422 reunions. Les reunions es concerten prèviament segons les preferències dels finançadors i necessitats dels projectes.

Rough Cut Screenings: documentals en fase final de muntatge compten amb assesorament creatiu i amb una sessió de presentació davant de finançadors. L’objectiu és generar discussions creatives i constructives per afavorir l’entrada al mercat internacional de la distribució i l’exhibició dels projectes presentats un cop esdevenen pel·lícules acabades.

DocsBarcelona organitza Conferències i Master Classes dirigides als professionals per aprofundir i debatre sobre noves formes de finançament, les necessitats de programació actuals o les noves tendències narratives. Les personalitats més destacades del documental actual expliquen les seves experiències i s’enfronten a les preguntes del públic.

allers amb tutors internacionals, nacionals y experimentats en l’àmbit de la producció i el finançament de documentals que imparteixen tallers als professionals acreditats i a futurs realitzadors.

DocsBarcelona disposa d’espais de networking i de trobada per a poder fer nous contactes i establir relacions amb altres professionals de la indústria. Industry Lounge, Coffee breaks, dinars i trobades After Pitch.

L’Acreditació Professional i l’Acreditació d’Estudiants són l’oportunitat d’accedir a tots els espais de networking i totes les activitats d’indústria del DocsBarcelona. Les inscripcions s’obriran a partir de febrer de 2020.

DocsBarcelona reuneix cada any més de 450 professionals de més de 40 països, entre ells commissioning editors, productors, realitzadors, film funds, distribuïdors, sales agents, festivals, mercats i representants d’institucions culturals.

Apunta’t les dates de la 23ena edició del DocsBarcelona del 20 al 30 de Maig 2020!.

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al cas de les últimes novetats!

Industria | Edició 2020