DOCS&TEENS

La secció per a alumnes d’ESO i Batxillerat del DocsBarcelona t’ofereix una oportunitat única per despertar les consciències dels teus alumnes mentre gaudeixen descobrint històries fascinants i reals a través del cinema documental.

En què consisteix?

Amb l’objectiu de promoure la sensibilització i la visibilització dels procesos de reafirmació de la pròpia identitat en la societat, Docs&Teens presenta enguany una programació al voltant de la construcció de les identitats en l’adolescència.

A través dels testimonis i les mirades de molts joves, tracem un objectiu comú: la defensa de la igualtat de drets i oportunitats, la convivència i respecte entre les persones, la diversitat sexual i de gènere, en contra de la LGTBIfòbia i la prevenció de violències envers les persones LGBTI..

Totes les projeccions se celebraran al CCCB (c/Montalegre, 5) de Barcelona i s’acompanyen d’un col·loqui posterior entre els estudiants i els creadors o protagonistes de les pel·lícules i/o experts sobre el tema tractat.


PROGRAMACIÓ

Aquests són els documentals que us proposem per aquesta edició, podeu escollir entre quatre històries excepcionals. Històries reals que ens apropen a lluites individuals o col·lectives d’arreu del món per la defensa de la pròpia identitat en un moment clau en la vida de les persones: l’adolescència i primera joventut.

ME LLAMO VIOLETA. Dir. Marc Parramon i David Fernández de Castro. Catalunya, 2019. 76 min. VO Castellà i Català

Una producció valenta i necessària sobre transsexualitat en la infantesa i pre-adolescencia, que ens ensenya que la diversitat, com diu Nacho Vidal, alimenta el món. TRÀILER

OUT. Dir. Denis Parrot. França, 2018. 64 min. VOSCat

Una poderosa i emotiva pel·lícula en la que joves gays, lesbianes, bisexuals i transsexuals enregistren la seva sortida de l’armari a través de YouTube, Whatsapp, Skype i altres xarxes socials. TRÀILER

  

SILVANA. Dir. Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis. Suècia, 2017. 91 min. VOSCat

Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes. TRÀILER

 

LO QUE DIRÁN. Dir. Nila Núñez Urgell. Catalunya, 2018. 60 min. VO Castellà

La construcció i defensa de la pròpia identitat de dues noies adolescents musulmanes que es debaten entre la tradició i el canvi. TRÀILER

 


Què aporta aquesta activitat als alumnes?

  • Descobrir el cinema documental i convertir-lo en una experiència educativa, entretinguda i participativa.
  • Conèixer històries i prendre consciència dels diferents nivells de la realitat i reflexionar sobre temes d’actualitat.
  • L’oportunitat de parlar i preguntar a creadors de documentals, protagonistes i/o els experts.

On i quan?

Projeccions durant dues setmanes al CCCB (c/ Montalegre, 5,) de Barcelona, de dimarts 19 de maig al divendres 29 de maig a les 9:45h i a les 11:45h.


 

ATENCIÓ: Sessions gratuïtes. Consulteu aforaments i reserveu al formulari d’inscripció

Més informació sobre la secció al Dossier Docs&Teens 2020

 

Posa’t en contacte amb nosaltres a: escoles@docsbarcelona.com / Tel. 93 393 12 00

DOCS&TEENS