Taller The Magic of a Great Project & Pitch

DOCSBARCELONA/DocsBarcelona 2019/INDUSTRIA/TALLERS/Taller The Magic of a Great Project & Pitch

IMPORTANT: En aquest taller només hi tindràn accés aquells projectes seleccionats pel Public Pitch i l’hauran de realitzar de manera obligatòria.

OBJECTIU DEL TALLER 

L’objectiu del taller és ajudar a perfeccionar els projectes seleccionats, treballar el tràiler i millorar les aptituds de presentació i pitch, perquè tant la presentació com les reunions posteriors siguin un gran èxit.

Els participants rebran un feedback professional del seu projecte per ajudar-los a focalitzar en el que volen explicar amb la seva pel·lícula.

COM S’ESTRUCTURA EL TALLER? 

  • Abans del festival els projectes rebran assessorament específic sobre el seu tràiler a través d’una sessió individual online via Skype
  • Durant el festival hi haurà dues sessions de treball amb els tutors i els altres projectes inscrits.

ON I QUAN

Dilluns 20 i dimarts 21 de maig de 9.00h a 18.00h al CCCB.


TUTORS

 Catherine Olsen_tutorCatherine Olsen

Consultora internacional de documentals i productora executiva de Passionate 4 Docs.

Catherine treballa com a consultora, productora, moderadora, mentora i assessora a festivals i tallers internacionals de documentals. Aquests inclouen el Hot Docs a Toronto, l’IDFA a Àmsterdam, el DocEdge a la Índia, el RioTV Content Market, el Rome Film Festival, i el DocsBarcelona, entre altres. Catherine ha estat durant 22 anys Commissioning Editor pel programa de la CBC “The Passionate Eye”, un dels programes de sèries documentals de temàtica política i social de més èxit i de gran prestigi a Amèrica del Nord. Catherine va ajudar a desenvolupar el programa i va tenir l’oportunitat única de presentar-lo durant 8 anys.

Catherine és un dels membres fundadors del Festival canadenc de documentals Hot Docs, i durant molts anys, membre del seu consell assessor internacional. Va començar la seva carrera com a càmera i editora, i des de llavors ha treballat com a periodista, presentadora, redactora, directora i productora de documentals a la televisió. Alguns dels documentals que ha produït o adquirit han guanyat Oscars, Emmys, Geminis canadencs, BAFTAs… Alguns títols de “The Passionate Eye” que es podrien destacar són: “Up the Yangtze”, “Shake Hands with the Devil”, “Reel Injun”,”Sex Slaves”, entre altres.


 Mikael OpstrupMikael Opstrup

EDN (European Documentary Network) Cap d’Estudis i Editor de la Guia de Co-Producció.

Graduat en Cinema per la Universitat de Copenhaguen.
Mikael Opstrup va treballar en el sector de la distribució i l’estrena comercial de documentals durant la dècada dels 80. Va ser productor i director de producció freelance durant els anys 90. Va organitzar el festival de cinema “Films from the South”, des del 1995 fins al 1998, i va ser Assessor de Producció a l’Institut Danès de Cinematografia, del 1998 al 2002.

Des del 2000 ha treballat com a tutor / moderador a diversos tallers i fòrums a Europa, el Pròxim Orient i d’Amèrica del Sud. Des del 2002 i fins al 2008 ha estat co-propietari i productor a Final Cut Productions a Copenhaguen, on ha produït diversos documentals internacionals. El 2009 ha estat assessor d’estratègia de cinema per a documentals del Pròxim Orient. A més, des de 2009 és tutor en la producció del Taller de Cinema Ex Oriente.

Membre de la comissió d’EDN – European Documentary Network – del 2005 al 2009, i president durant 2008 i 2009. Actualment és el Cap d’Estudis d’EDN.

Taller The Magic of a Great Project & Pitch