Les 10 claus per realitzar un Sense ficció

DOCSBARCELONA/DocsBarcelona 2019/INDUSTRIA/TAULES RODONES & MASTER CLASSES/Les 10 claus per realitzar un Sense ficció

COM S’ELABORA UN DOCUMENTAL PER COMPETIR EN EL “PRIME TIME” D’UNA TELEVISIÓ?

Coincidint amb el 10è aniversari del programa “Sense ficció”, tres professionals ens explicaran  quina ha estat la fórmula de l’èxit per aconseguir uns documentals que lideren les audiències sense perdre rigor ni qualitat. Muntsa Tarrés, productora del programa, Josep Rovira, director de documentals i Ricard Belis, realitzador, ens mostraran a través d’experiències pròpies com es fa un “Sense ficció”. Presentarà la xerrada la directora del programa, Montse Armengou.

 

ON I QUAN 

Divendres 17 de maig a les 10.30h  a l’Auditori del CCCB.

Accés gratuït. Inscripció prèvia al formulari.
Aquesta activitat serà en català.

 

PARTICIPANTS 

 

 Montse Armengou 

Montse Armengou, és periodista i realitzadora a TV3. Actualment és la directora del “Sense ficció”, programa de màxima audiència de documentals. És directora de diferents documentals sobre la repressió durant el franquisme com “Els nens perduts del franquisme”, “L’Holocaust espanyol” o “Els internats de la por”, premiat amb un Grand Prix FIGRA, Memorimage, Montercarlo, New York Film Festival, IFTA, Liberpress-Radio France Internationale, etc. Els seus documentals han arribat a les Nacions Unides (Rapporteur for the Promotion of Truth, Justice, Reparation and guarantees of non-repetition and Working Group on Enforced Disappearances). A més a més, ha estat professora convidada a NYU (2017) i a la Càtedra de Cultura Espanyola i Civilització de la Universitat Juan Carlos III.

 

Ricard Belis

Realitzador de televisió des de fa 25 anys, especialitzat en la direcció de documentals, primer en el programa 30 minuts i després a l’Àrea de Documentals de TV3, on vaig ser part de l’equip fundador del programa Sense ficció.

Entre les seves obres més reconegudes destaquen “Operació Nikolai”(1992),  “Tortura, més enllà del dolor”(1998), guanyador del premi UNDA al Festival de Montecarlo,  “Els nens perduts del franquisme” (2002), documental amb el qual vam guanyar el Premi Nacional de Periodisme i el Grand Prix FIGRA, “Ramon Perera, l’home que va salvar Barcelona” (2006), guanyador de la Medalla de Bronze al New York Festival, i més recentment  “Avi, et trauré d’aquí!” (2013), “Els internats de la por” (2015) i “Jo també vull sexe!” (2016), guanyador del premi Tiflos de la ONCE.

 

 Josep Rovira 

De formació periodista, treballa des de fa tres dècades a TV3 i en l’actualitat forma part de l’equip i dirigeix documentals pel programa Sense Ficció. A més és professor de la Universitat de Barcelona en el grau de Comunicació Audiovisual on imparteix les assignatures de reportatge i videoart.

 

 

 

 

Muntsa Tarrés 

Muntsa Tarrés es va graduar en periodisme a la Universitat de Barcelona el setembre de 1992.

Des del Setembre de 2008, ha estat treballant com a Productora Executiva a l’Àrea de Documentals de TV3. Sovint participa a festivals i mercats com a Commissioning Editor, per comprar continguts per a la secció de programes documentals de TV3. Els festivals i mercats on ha participat més recentment són: IDFA, Sheffield, Sunny Side of the Doc, Guangzhou International Documentary Film Festival, Dok Leipzig i MipCom, entre d’altres.

Des de fa més de tres anys també treballa com a professora al grau de Media i Comunicació de la Universitat de Barcelona.

Del gener de 1992 al setembre de 2008, va ser responsable de producció dels programes setmanals d’actualitat, “30 minuts” i “60 minuts”. Abans del 1992, va treballar a TV3 com a periodista i responsable de producció de diversos programes.

Les 10 claus per realitzar un Sense ficció