Master Class – amb Joe Bini

ABRAÇA EL TEU CO-CINEASTA INTERIOR: UN VESPRE AMB JOE BINI

Joe Bini ens parlarà de la seva carrera com a director i muntador, incloent la col·laboració amb Werner Herzog de més de 20 anys, així com també les pel·lícules més recents amb Lynne Ramsay i Andrea Arnold. Bini ens mostrarà vídeos de la seva carrera que ha navegat entre la ficció i la no ficció, compartirà els secrets de com aconseguir una exitosa col·laboració i de quin és el rol del muntador com a co-realitzador.

 

DECLARACIÓ D’INTENCIONS 

He realitzat moltes Master Classes i conferències en l’àmbit internacional i he sigut assessor de Sundance Institute Documentary Editing Labs durant deu anys. Des dels meus inicis al món del cinema, fa més de 30 anys, he fet conferències i he treballat principalment com a muntador i guionista de documentals i pel·lícules de ficció. Es important destacar que he après l’ofici de muntador, “creador d’estructures dramàtiques”, a través de la realització de documentals sense guió on he estat el principal responsable del desenvolupament del personatge i de l’ordre narratiu. En aquest sentit, em veig més com un guionista, que el que clàssicament anomenaríem com a muntador en el cinema de ficció.

Mai he realitzat dues Master Classes iguals, depèn en gran mesura de les coses que m’envolten al moment d’impartir-les però sempre utilitzo clips que he anat recopilant durant anys, exemples dels projectes on he participat que em permetin parlar de temes com l’estructura, el desenvolupament del personatge, la narració i els enfocaments poètics. També exposo la meva metodologia amb diferents directors com, Herzog i Ramsay. M’encanta la interacció amb el públic i animo a la participació a través de preguntes i comentaris.

 

BIOGRAFIA, Joe Bini

Joe Bini és muntador, guionista i director de cinema, conegut per la seva llarga col·laboració amb Werner Herzog en documentals tant notables com “Little Dieter Needs to Fly”, “Grizzly Man”, “Cave of Forgotten Dreams” i “Into the Abyss”, i pel·lícules com “Rescue Dawn” i “The Bad Lieutenant”: Port of Call New Orleans”. També ha treballat amb Andrea Arnold a “American Honey” i amb Lynne Ramsay a “We Need to Talk About Kevin” i “You Were Never Really Here”, una pel·lícula per la qual ha guanyat, recentment, el premi Independent Sprit Award al millor muntatge. Va rebre un Emmy pel guio del documental “Roman Polanski: Wanted and Desired” i va dirigir una obra de teatre/pel·lícula en viu sobre el Kronos Quartet, titulada “A Thousand Thoughts”, que es va estrenar al Sundance Film Festival el 2018. Ha sigut assessor del Sundance Documentary Edit and Story Labs des del 2005.

 

ON I QUAN 

Dimecres 22 de 19.00h a 20.30h  a l’Auditori del CCCB.

L’idioma de la Master Class serà en anglès sense servei de traducció. 

INSCRIPCIONS

 

Públic general: 

10€ (IVA inclòs). 50% de descompte online del 10 d’abril al 3 de maig. 

Acreditats:

Entrada gratuïta amb acreditació, prèvia inscripció al següent formulari

 

 

ACTIVITAT CO-ORGANITZADA AMB L’ASSOCIACIÓ DE MUNTADORES I MUNTADORS AUDIOVISUALS DE CATALUNYA, AMMAC

 

 

 

ACTIVITAT PATROCINADA PER ANTAVIANA FILMS I SGO

 

 

 

Master Class – amb Joe Bini | Edició 2019, Indústria