INDUSTRIA

L’espai idoni per a donar a conèixer els nous projectes documentals a potencials finançadors i distribuïdors de tot el món.

 

L’àrea d’indústria del DocsBarcelona programa diverses activitats que conformen un mercat de finançament i difusió per al gènere documental i un punt de trobada per a professionals de tot el món.

DocsBarcelona és l’únic festival de documentals de l’Estat Espanyol que combina l’exhibició en sala pel públic general i la competició, amb un mercat de finançament i activitats professionals. Aquesta combinació el converteix en un esdeveniment clau, que dóna als professionals la possibilitat d’assistir a un festival de primera categoria, i als directors i equips de les pel·lícules programades la possibilitat de participar al mercat i activitats professionals generant nombroses oportunitats de networking.

Durant la seva trajectòria són més de 5.000 els professionals de tot el món que han participat a l’àrea d’indústria de DocsBarcelona.

DocsBarcelona és un mercat d’alt èxit, ja que el 60% dels projectes presentats a les activitats d’indústria acaben produïts i un 20% més es troben en producció.

El 2018 es van seleccionar 52 projectes de 25 països per a participar a les diferents activitats de finançament.

La crida de projectes s’obrirà a partir de gener de 2019, si vols que t’avisem, inscriu-te a la nostra newsletter.

L’activitat principal són els Speed Meetings:

Una selecció de projectes de tot el món tenen reunions individuals de 15 minuts a porta tancada amb els finançadors presents.

L’any 2018 es va comptar amb 45 finançadors assistents de 16 països i 558 reunions hi van tenir lloc. Les reunions es concerten prèviament segons les preferències dels finançadors i necessitats dels projectes.

Com a novetat de la darrera edició, d’entre els projectes seleccionats pels Speed Meetings, 5 d’ells també podran exposar el seu projecte al Public Pitch: l’espai on a més de donar a conèixer els projectes a potencials finançadors, també el veuran els acreditats al festival.

   

Interactive Pitch i Latin Pitch:

Durant el Mercat es duen a terme presentacions de projectes en desenvolupament, interactius i d’Amèrica Llatina respectivament, davant d’una selecció de finançadors específics i dels professionals acreditats al DocsBarcelona.

Rough Cut Screenings:

Documentals en fase final de muntatge es presenten en sessió a porta tancada a un grup de consultors experts que els assessoren. L’objectiu és generar discussions creatives i constructives per afavorir l’entrada al mercat internacional de la distribució i l’exhibició dels projectes presentats un cop esdevenen pel·lícules acabades.

DocsBarcelona organitza Conferències i Master Classes dirigides als professionals per aprofundir i debatre sobre noves formes de finançament, les necessitats de programació actuals o les noves tendències narratives. Les personalitats més destacades del documental actual expliquen les seves experiències i s’enfronten a les preguntes del públic.

Tallers: Tutors internacionals, nacionals y experimentats en l’àmbit de la producció i el finançament de documentals imparteixen tallers als professionals acreditats i a futurs realitzadors.

  • Taller de desenvolupament: Dirigit a tots els directors i productors que tinguin un projecte documental en fase de desenvolupament.
  • Tallers de presentació de projectes: Dirigit a tots els realitzadors i productors amb un projecte seleccionat als Speed Meetings, al Interactive Pitch o al Latin Pitch per perfeccionar els projectes i millorar les possibilitats de finançament dels documentals.

   

Networking: DocsBarcelona disposa d’espais de trobada per a poder fer nous contactes i establir relacions amb altres professionals de la indústria. Industry Lounge, Coffee breaks, dinars i trobades After Pitch.

L’Acreditació Professional i l’Acreditació d’Estudiants són l’oportunitat d’accedir a tots els espais de networking i totes les activitats d’indústria del DocsBarcelona. Les inscripcions s’obriran a partir de principis de febrer de 2019.

 

    

DocsBarcelona reuneix cada any més de 450 professionals de més de 40 països, entre ells commissioning editors, productors, realitzadors, film funds, distribuïdors, sales agents, festivals, mercats i representants d’institucions culturals.

 

Apunta’t les dates de la 22a edició del DocsBarcelona del 15 al 25 de Maig 2019!.

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar al cas de les últimes novetats!

INDUSTRIA | Edició 2019, Indústria