Reteenas Inquietes

Jurat Jove Reteena del DocsBarcelona

Un jurat molt especial format per joves d’entre 16 i 21 anys, que podran gaudir d’una experiència única on descobrir documentals inèdits, conèixer a professionals de la indústria i entrenar el seu ull crític per acabar decidint la pel·lícula que s’endurà el Premi del Jurat Jove Reteena DOCSBARCELONA 2019.


I en què consisteix formar part del Jurat Jove Reteena?
– Sessió formativa: El 15 de maig, el dia de la inauguració de l’edició d’enguany del festival, el Jurat Jove Reteena es reunirà amb el Tue Steen Müller, Director artístic del festival, fundador de l’European Documentary Network, consultor internacional de documentals i jurat en nombrosos festivals de cinema internacionals. En aquesta trobada els membres del Jurat Jove aprendreu les claus per fer un bon anàlisis crític de les pel·lícules de cara a la deliberació final.

– Visionat de pel·lícules: Durant el festival DocsBarcelona (del 15 al 25 de maig) disposaràs d’una acreditació especial que et permetrà veure les 6 pel·lícules de l’Itinerari Reteena.

– Sessió de deliberació: El 23 de maig tindrà lloc la sessió de deliberació, dinamitzada per les directores del Festival Reteena.

– Entrega del Premi durant la Gala de Cloenda: El 25 de maig, durant la clausura del DocsBarcelona, els membres del Jurat entregaran el Premi a la pel·lícula guanyadora.

Enguany, el Jurat Jove Reteena està format per:

 

Jurat Jove Reteena

Christian Medrano

21 anys, @christiannnn97. Estudio Mitjans Audiovisuals al Tecnocampus de Mataró i sóc un friki del cinema de suspens i documental. Em passo més hores escoltant música de les que té el dia i de tant en tant escric i produeixo algun curtmetratge. Aspiro en algun moment a no ser només jurat, sinó també candidat.

 
Maria Martín-Maestro

20 anys. Estudiant de Comunicació Audiovisual a la UPF. M’encanta veure i escoltar la vida en general. Tots sentim i tots tenim alguna cosa a dir. Crec que l’art és el signe identitari més important de l’ésser humà i a mi m’apassiona el cinema, perquè crec que és la millor forma de captar i transmetre l’essència del món.

 
Júlia Ruiz

19 anys, @uaccentuada. Amb una càmera a les mans des de ben petita, m’apassiona la fotografia i el cinema. Tot i així, penso que és impossible isolar aquestes disciplines d’altres humanitats. És per això que estudio Comunicació Audiovisual a la Universitat i ho combino amb altres formacions sobre Filosofia i Història de la humanitat. El format documental m’acosta a realitats paral·leles des de noves perspectives.

 
Borja López

18 anys, @elborjalopez. Estudio 2n de Batxillerat. Sóc un gran aficionat al cinema, les sèries de televisió, el teatre, la música i la fotografia.  El meu gust va des de sagues fantàstiques com The Lord of the Rings o Game of Thrones, fins a clàssics del cinema, films independents i cinema d’autor, entre d’altres gèneres. Somnio amb esdevenir director de cinema.

 
Gemma Prunés

Em dic Gemma Prunés i tinc 21 anys. Estudio Comunicació Audiovisual i Filosofia, però no m’ho tingueu en compte. Tampoc em pregunteu què vull fer quan acabi la uni. De moment sé que m’apassiona tot allò que tingui a veure amb la creativitat i l’expressió personal des de l’art, i que parlar de cinema sempre em fa sentir pedant, però que m’agrada molt veure’n. A qui no?

 

 

Reteenas Inquietes | Edició 2019