MASTER CLASSES

DocsBarcelona organitza tres Màster Classes amb tres dels creadors més rellevants del panorama internacional del gènere documental.

Una oportunitat única per conèixer de més a prop a Victor Kossakovsky (dir. Aquarela), Audrius Stonys (dir. Bridges of Time) i Joe Bini (muntador de Werner Herzog).

 

 

Màster Class amb Victor Kossakovsky

 

Enguany, en motiu de l’estrena de la darrera pel·lícula de Victor Kossakovsky, Aquarela, pel·lícula que inaugura la 22na edició del DocsBarcelona, hem convidat el seu director perquè imparteixi una Master Class, per tal de crear un espai de trobada entre el nostre públic i una de les figures més rellevants del gènere documental actual.

No és la primera vegada que el DocsBarcelona acull a Victor Kossakovsky, però enguany, aprofitant la seva estada a Barcelona, l’hem convidat per parlar de la seva cinematografia i de la seva darrera obra, Aquarela (2018), que  proposa un viatge per la bellesa transformadora i la força omnipotent de l’aigua. Filmada a 96 fotogrames per segon, la pel·lícula, amb una sorprenent claredat cinematogràfica, posa de manifest i ens recorda que els humans som insignificants davant la voluntat capritxosa de l’element més preciós de la Terra: l’aigua. Una oportunitat única per conèixer de més a prop un dels directors més innovadors i transgressors, pioner en trencar amb els codis del llenguatge del cinema documental tradicional. Què l’empeny a realitzar pel·lícules? Quines són les històries i personatges que més li interessen i com aconsegueix portar-los a la gran pantalla?

Victor Kossakovsky és un realitzador de documentals experimental que ha estat guardonat amb més de 100 premis en festivals nacionals i internacionals. La seva peculiar filmografia abasta molts temes diferents, però sempre explora la interacció de la realitat i els moments poètics. Va començar la seva carrera cinematogràfica com a estudiant en Direcció de Documentals a Leningrad i posteriorment, va estudiar guió i direcció a Moscou.

El 1989 va dirigir la seva primera pel·lícula Losev i, el 1992, el seu documental més famós, The Belovs, que va guanyar el Premi VPRO Joris Ivens, el Premi del Públic a IDFA i dotzenes d’altres premis en festivals internacionals de tot el món. El 2011, Vivan Las Antipodas! va ser seleccionada com la pel·lícula inaugural del Festival de Cinema de Venècia. En moltes de les seves pel·lícules, com amb Aquarela, Kossakovsky ha estat simultàniament director, editor, cinematògraf i escriptor. Continua com a professor i mentor d’aspirants a cineastes i documentals a nivell mundial.

 

QUAN I ON: Teatre del CCCB el dijous 16 de maig de les 19:30h a les 21:30h. 

 Preu: 10€ (IVA inclòs). 50% de descompte online del 10 d’abril al 3 de maig. Entrada gratuïta amb acreditació fins a completar aforament, reserva prèvia obligatòria al següent formulari online.

 

L’idioma de la Master Class serà en anglès sense servei de traducció. 

 


7 PLANS 7: Audrius Stonys

7 PLANS 7 és la proposta anual de DocsBarcelona a una personalitat del món audiovisual. Enguany, amb motiu de l’estrena a Barcelona de l’últim i aclamat documental d’Audrius Stonys, Bridges of Time, guanyador del Premi a Millor Documental al Latvian National Film Award “Liekias Kristapas” a Letònia i Menció Especial del Jurat del Batumi International Art-house FF a Georgia, el cineasta lituà reflexionarà sobre el llenguatge cinematogràfic amb 7 plans o seqüències especialment triats per l’ocasió.

Audrius Stonys, després que l’any 2017 presentés al DocsBarcelona la seva obra Woman and the glacier, una història poètica sobre una dona solitària i un glaciar etern, i s’emportés ex-aequo el Premi What the Doc fa dos anys al DocsBarcelona, ens visita de nou i el públic del festival podrà gaudir de les projeccions de la seva darrera obra, Bridges of Time i de la presència del seu director, que participarà en els col·loquis posteriors a les sessions.

Audrius Stonys, director de cinema i productor lituà amb un llarga trajectòria, ha obtingut nombrosos premis internacionals. Va estudiar direcció de cinema al Jonas Mekas Anthology Film Archive de Nova York. El seu documental Earth of the Blind va ser reconegut per l’Acadèmia de Cinema Europeu com el millor documental de l’any i també va guanyar el Félix Award. El seu documental Ramin, creat en col·laboració amb VFS films, va rebre la nominació lituana pels Premis Oscar el 2012. Ha donat conferències i classes magistrals a tot el món.

L’hem convidat a parlar de les seves pel·lícules en format Master Class a través d’una selecció molt personal de fragments i seqüències. Una oportunitat única de conèixer de més a prop la cinematografia d’uns dels documentalistes més reconeguts a nivell internacional. A través d’aquesta selecció de set plans, descobrirem què l’inspira a realitzar pel·lícules, quines històries i personatges l’han captivat al llarg de la seva vida i què el motiva a crear nous documentals i com aconsegueix traslladar les seves idees a la gran pantalla. La Master Class serà moderada pel cap de programació del DocsBarcelona, Tue Steen Müller.

 

QUAN I ON: Auditori del CCCB el divendres 24 de maig a les 19h. Entrada gratuïta fins a completar aforament, reserva prèvia obligatòria al següent formulari online. 

 

L’idioma de la Master Class serà en anglès servei de traducció.

 

Màster Class amb Joe Bini

Abraça el teu co-cineasta interior: un vespre amb Joe Bini

Joe Bini ens parlarà de la seva carrera com a director i muntador, incloent la col·laboració amb Werner Herzog de més de 20 anys, així com també les pel·lícules més recents amb Lynne Ramsay i Andrea Arnold. Bini ens mostrarà vídeos de la seva carrera que ha navegat entre la ficció i la no ficció, compartirà els secrets de com aconseguir una exitosa col·laboració i de quin és el rol del muntador com a co-realitzador.

Joe Bini, muntador

Joe Bini és un referent mundial en el mon del documental i del muntatge documental i cinematogràfic. Va començar a treballar com a muntador de Herzog fa més de dues dècades amb el film “Little Dieter, Needs of Fly” (1997). I des de llavors podem conèixer el seu estil d’edició en documentals com “Grizzly Man”, Encuentros en el “Fin del Mundo”, “La cueva de los sueños olvidados”, “Into the Abyss” o “Dentro del volcán”, d’entre altres. Tots ells, entesos a dia d’avui, com a obres mestres d’aquest gènere. Ha sigut premiat com a muntador per diverses institucions com el festival de Cannes, els premis Emmys o al festival BIFA entre altres.

 

ACTIVITAT CO-ORGANITZADA AMB L’ASSOCIACIÓ DE MUNTADORES I MUNTADORS DE CATALUNYA, AMMAC

ACTIVITAT PATROCINADA PER ANTAVIANA FILMS I SGO

 

ON I QUAN: Dimecres 22 de maig de 19.00h a 20.30h  a l’Auditori del CCCB.

 Preu: 10€ (IVA inclòs). 50% de descompte online del 10 d’abril al 3 de maig. Entrada gratuïta amb acreditació, cal reservar places obligatòriament al formulari online fins a completar aforament

L’idioma de la Master Class serà en anglès servei de traducció.
MASTER CLASSES | Festival