FESTIVAL

DocsBarcelona, ​​Festival Internacional de Cinema Documental celebrarà la seva 22ena edició del 15 al 25 de maig de 2019.

Amb vint-i-una edicions a la seva esquena, DocsBarcelona és un festival especialitzat en el gènere documental que es compon de tres seccions Oficials competitives:  Panorama, Latitud DocsBarcelona i What The Doc!, així com d’altres diverses seccions dins i fora de competició i màster classes. Totes les pel·lícules que conformen les diferents seccions són seleccionades per un comitè de programació internacional.

La crida de pel·lícules s’obrirà a l’octubre de 2018. Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de l’obertura.

La secció Panorama agrupa una selecció dels millors documentals del panorama internacional més recent. Les pel·lícules d’aquesta secció competeixen pel Premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula i pel premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants.

La secció What The Doc!, agrupa una selecció de pel·lícules més arriscades i innovadores de l’escena internacional. Les pel·lícules d’aquesta secció competeixen pel premi What The Doc!.

I finalment, la secció Latitud DocsBarcelona és una secció competitiva que agrupa una selecció dels millors documentals de la Península Ibèrica i d’Amèrica Llatina. Les pel·lícules d’aquesta secció competeixen pel premi Latitud DocsBarcelona.

Les pel·lícules de les tres seccions també opten al premi Amnistia Internacional Catalunya, atorgat per la mateixa organització i al Premi del Públic, atorgat pel públic assistent.

   

La programació del DocsBarcelona es complementa amb les ja tradicionals seccions DOC-U, amb el millor de la producció universitària nacional i  Docs & Teens, amb una selecció per a adolescents. Tots dos programes compten amb el seu premi específic del Públic; i finalment es presenten les Sessions Especials fora de competició.

En la passada edició, es van poder veure 42 produccions de 37 països en 6 sales. A través de DocsBarcelona a Prop el festival va arribar a 9 ciutats catalanes i es van celebrar prop de 70 col·loquis amb directors, experts i els seus protagonistes. Altres trobades entre professionals i públic són les Master Classes i taules rodones que el DocsBarcelona proposa anualment.

     

Com cada any, part de la programació del festival es pot veure online de la mà de la plataforma FILMIN.

 

Vés preparant-te per la 22ena edició del DocsBarcelona del 15 al 25 de maig 2019. T’hi esperem!

Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de totes les novetats

 Més informació properament

FESTIVAL | Edició 2019, Festival