Yo no me llamo Rubén Blades

DOCSBARCELONA/Edició 2018 / Secció Oficial - Panorama / Yo no me llamo Rubén Blades

SINOPSI

Doctor en dret a Harvard, Ministre de Turisme i candidat a les eleccions presidencials al seu país, Panamà, i una icona de la música llatinoamericana. Rubén Blades és una llegenda viva que va revolucionar la Salsa a través del contingut social. Lluny de retirar-se, ens revela les seves ambicions, mentre reflexiona sobre el seu propi llegat.

Un viatge pels 50 anys de carrera on l’autor de “Pedro navaja” ens revela el seu món. Les seves lletres, carregades de temàtica social i ritme explosiu, van portar la Salsa a una audiència internacional. Multi premiat músic amb 17 Grammys, gràcies al cineasta Abner Benaim, veiem de prop qui s’amaga darrere de la llegenda i ens porta a descobrir a un dels cantautors més importants de Llatinoamèrica, la seva música i les històries darrere d’ella.


EL DIRECTOR

Abner Benaim, va néixer a Panamà en 1971. Va estudiar Relacions Internacionals a la Universitat de Pennsylvania (EUA) i Cinema a Camera Obscura, Tel Aviv (Israel). Considerat un dels pioners del cinema a Panamà, el 2004 va fundar Obertura Films, des de la qual ha realitzat obres documentals i de ficció que han estat estrenades amb èxit en cinemes i TV a nivell internacional. Els seus films han estat seleccionats i han rebut premis en prestigiosos festivals de tot el món. La seva opera prima, Chance (2009), va ser el primer film panameny en gairebé 50 anys i va ser vist per més de 500,000 espectadors al país. Invasion (2014) va ser la representant de Panamà als premis Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. Les seves pel·lícules han estat seleccionades en prestigiosos festivals de cinema com SXSW, IDFA, Hotdocs i True False, i han guanyat múltiples premis, a més de l’aclamació de la crítica. El treball de Benaim tracta sobre temes socials i toca històries personals narrades en un to poc cerimoniós, de vegades humorístic i irreverent. El seu nou projecte de ficció, Plaça Catedral (ex Biencuidao) va guanyar el premi VFF Highlight Pitch Award de la Berlinale i serà rodat a Panamà en 2018.


PREMIS I FESTIVALS

  • Festival SXSW, EUA, 2018 – Premi del Públic al Millor Documental
  • Ambulante, Mèxic, 2018
  • Festival Internacional de Cine en Guadalajara, Mèxic, 2018
  • IFF PANAMA, Panamà, 2018
  • BAFICI, Argentina, 2018
Yo no me llamo Rubén Blades | Edició 2018, Secció Oficial - Panorama

Yo no me llamo Rubén Blades

Abner Benaim

Panamà, Argentina, Colòmbia (2018)

85min.

VOSCat; VOSAng

Idioma original: Castellà i Anglès