Woman and the Glacier

SINOPSIS

Kazakhstan. Les muntanyes Tian Shan. El glaciar Tuiuksu. I una científica lituana que porta 30 anys vivint a 3500 metres sense cap contacte amb el món civilitzat. Tota una vida dedicada a estudiar i captar l’evolució del nostre planeta. Només un gos fidel i trapella i un gat dòcil i juganer li fan companyia.

El director Audrius Stonys atrapa la vibració d’un entorn inhòspit amb unes imatges d’un poder sobrenatural. La contemplació pausada del paisatge, sense pràcticament cap diàleg, s’intercala amb material d’arxiu del glaciar que distorsiona la percepció de l’espai-temps.

Una història poètica sobre una dona solitària i un glaciar etern.


EL DIRECTOR

Audrius Stonys és un director de cinema i productor lituà, amb un llarga trajectòria en què ha obtingut nombrosos premis internacionals. Va estudiar direcció de cinema al Jonas Mekas Anthology Film Archive de Nova York. El seu documental Earth of the Blind va ser reconegut per l’Acadèmia de Cinema Europeu com el millor documental de l’any i també va guanyar el Félix Award. Ha donat conferències i classes magistrals a tot el món.

Woman and the Glacier | Edició 2017, Festival, Secció Oficial - What the Doc

Woman and the Glacier

Audrius Stonys

Lituània, Estònia (2016)

56min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Lituà, Rus