War of Lies

LA HISTÒRIA

Avui tots sabem que la Guerra d’Iraq es va justificar sobre una gran mentida: no hi havia armes de destrucció massiva. La font d’informació que Collin Powell, ex-secretari de defensa d’Estats Units, va citar per justificar la invasió era un refugiat iraquià, Rafed Aljanabi, que actualment viu a Alemanya.

L’any 2007 un grup de periodistes nord-americans van desmuntar la coartada d’Aljanabi i van evidenciar totes les seves mentides. Sense cap remordiment, Aljanabi es mostra orgullós d’haver fet caure el règim de Saddam Hussein. Va ser capaç d’enganyar als serveis d’intel·ligència o era una invenció que convenia a tothom? La seva història ens revela els mecanismes ocults dels interessos polítics i ens descobreix la naturalesa humana d’un personatge controvertit, més propi d’un thriller d’espies.


EL DIRECTOR

Matthias Bittner va néixer a Alemanya el 1982. El seu primer documental, Not in my Backyard, va ser inaugurar la Setmana de la Crítica al Festival de Cinema de Locarno 2011. També es va mostrar a l’IDFA d’Amsterdam, Docville Leuven, Planete Doc Varsòvia, Max-Ophüls- premi i va tenir una menció d’honor al Achtung Berlin Festival 2012.


FESTIVALS I PREMIS

Hot Docs – Canadà, 2015

Hot Springs Documentary Film Festival – EUA, 2015

DOCSDF – Mèxic, 2015

Sao Paulo International Film Festival – Brasil, 2015

IDFA – Països Baixos, 2014

War of Lies | Edició 2016, Festival, Secció Oficial

War of Lies

Matthias Bittner

Alemanya (2014)

89min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Àrab, anglès, alemany

Producció executiva: Susanne Mann, Paul Zischler

Fotografia: Julia Schlingmann

Edició: Friedemann Schmidt

So: Thorsten Bolzé, Jens Neubert, Lena Zagikyan

Producció: Zischlermann filmproduktion GmbH