Voces de Guerrilla

SINOPSI

Després de la signatura de l’Acord de Pau entre el govern colombià i les FARC-EP, més de 200 guerrillers entren a un campament de desmobilització on els rebels es preparen per a una vida sense armes. Els excombatents, marginats pel govern, busquen el seu nou camí dins d’una societat marcada per la violència.

Coneixem de prop els guerrillers, les seves experiències durant la guerra, les seves raons per unir-se a les FARC-EP i els seus somnis de futur i buscar el seu camí en la societat. Però les incerteses sorgeixen quan grups armats desconeguts s’acosten al camp, i el govern es mostra incapaç de complir les seves promeses de pau i benestar per als excombatents.


EL DIRECTOR

Sjoerd van Grootheest, graduat en Estudis Culturals i de Mitjans i Antropologia, amb especialització en Etnografia Visual, és productor i director de documentals independent a Colòmbia. Va treballar com a director de vídeos en els Països Baixos i ha produït una gran quantitat de curtmetratges documentals, vídeos educatius i altres continguts web. Com a estudiant, va dirigir dos documentals que es van projectar per diferents festivals de cinema internacionals, on van rebre reconeixements i mencions especials. Particularment interessat en la representació de les comunitats marginades, actualment prepara un documental sobre els cultivadors de coca a la província de Cauca (Colòmbia).


PREMIS I FESTIVALS

  • Contra el Silencio de Todas las Voces, Mèxic, 2018
Voces de Guerrilla | Edició 2018, Secció Oficial - Latitud

Voces de Guerrilla

Sjoerd van Grootheest

Colòmbia (2018)

74min.

VOSEng

Idioma: Castellà

 

Col•loqui amb el director i la productora Irene Vélez al final de les sessions.

 

Si vols saber més sobre aquest documental, Altaïr recomana el següent llibre: