Tiny Souls

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

La petita Marwa viu en un camp de refugiats d’ençà que va fugir amb la seva família de Síria. L’atenta mirada de la Dina Naser segueix la vida quotidiana de la Marwa, un esperit alegre i obert que no entén de murs ni barrots. El pas de la infantesa a la vida adulta, la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

La Marwa s’ha adaptat a la vida al camp, té amics amb qui jugar i va a l’escola. Però quan el seu germà gran és interrogat per les autoritats sobre la seva associació amb militants extremistes, es topa amb una nova realitat: la seva vida “assentada” pren un gir immens que la farà qüestionar algunes certeses. Durant quatre anys, l’encant, el positivisme i la determinació de la protagonista van captivar a la cineasta, qui va veure en ella, un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança. Les dures condicions al camp, mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí.


DIRECCIÓ

Dina Nasser és una directora i productora jordana d’arrels palestines. Es va graduar del batxiller en Art i Disseny Gràfic el 2003. I el 2013, Dina va rebre el programa de beques Docnomads per al cinema documental de mestratge a Lisboa, Budapest i Brussel·les. Després de graduar-se, va seguir la seva passió pel cinema i es va obrir camí a través de diverses produccions de televisió com Sesame Street i produccions cinematogràfiques com The Cut de Fatih Akin, i Inchallah de Anais Barbeau-¬Lavalere. Després va fer la transició darrere de la càmera i va començar a dirigir i produir de forma independent. La devoció de Dina per documentar està inspirada en persones que semblen ser ordinàries, fins que es descobreixen les seves circumstàncies inusuals, i en històries que provenen de la seva terra natal a Palestina. Els seus temes es presenten amb equilibri i percepció intacta, sovint tocant les capes vetllades de certes comunitats i hàbitats.


PREMIS I FESTIVALS

  • CPH:DOX, Dinamarca, 2019
Tiny Souls | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Tiny Souls

Dina Naser

Jordània, Qatar, França i Líban (2019)

85min.

VOSCat VOSAng

Idioma: àrab

Col·loqui amb la directora i part de l’equip després de les projeccions.

 

 

*Col·loquis en anglès sense servei de traducció