The Prince and the Dybbuk

SINOPSI

Qui era Moshe Waks? Un impostor o un home que confonia la fantasia de la realitat? Fill d’un pobre ferrer jueu d’Ucraïna, va morir a Itàlia com el príncep Michael Waszynski, productor de Hollywood i aristòcrata polonès exiliat. Un viatge a la vida d’un veritable home camaleònic, un home misteriós que va rebutjar el seu jo original i es va convertir en un cineasta únic, fent de la seva pròpia vida, una gran obra de ficció.

Com a director i productor de Hollywood, Waszynski va realitzar més de 40 pel·lícules i va treballar amb grans estrelles de cinema com Sophia Loren, Claudia Cardinale i Orson Welles. Aquells que van tenir l’oportunitat de coincidir amb ell, el descrivien com un aristòcrata, un amant de luxe, un mentider, un home obertament homosexual i marit d’una comtessa italiana. Tot en una sola persona…


ELS DIRECTORS

Elwira Niewiera, directora. Va estudiar a l’Institut Europeu de Teatre de Berlín i a l’Acadèmia de Pràctiques Teatrals de Gardzenice (Polònia). La seva anterior pel·lícula documental, Domino Effect (dirigida juntament amb Piotr Rosolowski), es va exhibir a tot el món a més de 50 festivals i va guanyar molts premis, entre ells el Premi Golden Dove al Festival Internacional de Cinema DOK Leipzig 2014, el Golden Horn a la Millor Pel·lícula al Festival de Cinema de Cracòvia. La pel·lícula també es va estrenar en sales de cinema d’art i assaig a Alemanya, Polònia i Suïssa. Elwira Niewiera també és membre de l’Acadèmia de Cinema de Polònia.

Piotr Rosolowski, director i realitzador. Graduat a la Katowice Film School i guardonat amb una beca de l’Acadèmia de les Arts i Mitjans de Comunicació a Colònia. Co-autor de Rabbit a la Berlin, curt nominat a millor curtmetratge documental a l’Acadèmia, és també co-director de la pel·lícula documental Domino Effect juntament amb Elwira Niewiera. Piotr treballa també com a director de fotografia per a nombrosos llargmetratges i curtmetratges premiats, entre ells: On the line del director Reno Caffi – nominat a millor curtmetratge de ficció a l’Acadèmia.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Biennale di Venezia, Itàlia, 2017. Premi Millor Documental sobre Cinema
  • IDFA, Països Baixos, 2017
  • Minsk IFF, Bielorússia, 2017
  • ZagrebDox IDFF, Croàcia, 2018
  • New York Jewish FF, EUA, 2018
The Prince and the Dybbuk | Edició 2018, Secció Oficial - What the Doc

The Prince and the Dybbuk

Elwira Niewiera, Piotr Rosołowski

Polònia, Alemanya (2017)

82min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Anglès, Italià, Hebreu. Ucrainès, Yiddish, Polonès, Alemany, Castellà