The Congo Tribunal

SINOPSI

Durant més de 20 anys, la incomprensible guerra civil al Congo ha convertit un territori tan gran com l’Europa occidental en un infern que s’ha emportat fins a sis milions de vides. El director Milo Rau aconsegueix reunir víctimes, perpetradors, observadors i analistes del conflicte en un tribunal civil organitzat especialment pel documental a l’est de Congo. Rodat amb 7 càmeres i davant de 1000 espectadors, The Congo Tribunal és una pel·lícula impossible, i tot i això, existeix.

Moltes veus veuen aquest conflicte com una de les batalles més crucials pel que fa a la distribució econòmica de la globalització, ja que al Congo es troben importants dipòsits de moltes matèries primeres necessàries pel desenvolupament de l’alta tecnologia. Mentre el primer món es tapa els ulls i els infractors es mantenen impunement, la població pateix totes les conseqüències del conflicte. Un retrat cru de la guerra econòmica més gran i sagnant de la història de la humanitat.


EL DIRECTOR

Milo Rau va estudiar llengües i literatura sociològiques, alemanyes i romàniques a París, Berlín i Zuric amb Pierre Bourdieu i Tzvetan Todorov, entre d’altres. Des del 2002 ha creat més de 50 obres de teatre, pel·lícules i llibres. Les seves produccions s’han vist en els principals festivals internacionals, com el Theatertreffen de Berlín, el Festival d’Avinyó, la Bienal de Venècia, el Wiener Festwochen i el Kunstenfestival de Brussel, i han recorregut més de 30 països arreu del món.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Semaine de la Critique, Locarno Festival, Suïssa, 2017
  • DOK Leipzig, Alemanya, 2017. Menció d’Honor (International Competition)
  • Zürcher Filmpreis, Suïssa, 2017, Premi Zürcher Filmpreis
  • IFF Rotterdam, Països Baixos, 2018
  • CPH DOX, Dinamarca, 2018
The Congo Tribunal | Edició 2018, Secció Oficial - What the Doc

The Congo Tribunal

Milo Rau

Alemanya, Suïssa (2017)

100min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Francès, Anglès, Alemany, Swahili, Lingala

 

Amb la col·laboració de:

Institut Goethe.

 

 

 

 

Si vols saber més sobre aquest documental, Altaïr recomana el següent llibre: