The Ancient Woods

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Què passa quan observes un bosc mil·lenari durant anys? Una pel·lícula incomparable, sense diàlegs ni veu en off, que ens mostra la naturalesa com mai l’havíem vist. La bellesa de les imatges, amb un treball sonor excepcional, ens submergeix en un estat de meditació intens; el temps es desfà, no hi ha informació, només emoció sense filtres.

Esborrant la línia que separa les vides humanes de la resta d’éssers vius, el cineasta i biòleg Mindaugas Survila ha complert el somni de joventut de mostrar la riquesa vital que s’amaga als boscos. La seva passió es filtra per cada fotograma, sentim la paciència per preparar el rodatge durant setmanes, sovint penjat dels arbres, i esperar hores per filmar un únic pla irrepetible. La generositat per deixar que cada espectador interpreti i visqui el bosc ancestral a la seva manera afegeix complexitat a un film que ha captivat a milers de persones a tot el món.


DIRECCIÓ

Mindaugas Survila, format en biologia (Universitat de Vílnius), està perseguint exitosament la seva carrera de documental filmmaking (direcció cinematogràfica i cinematografia). El 2012 la seva pel·lícula The Field of Magic (Stebuklų laukas) va rebre el premi nacional de cinema lituà per ser el millor llargmetratge documental. Mindaugas ha col·laborat amb directors de cinema coneguts, com Šarū*nas Bartas, Sergey Loznitsa o Audrius Stonys. Mindaugas ha estat preparant The Ancient Woods durant 18 anys. Pensava que seria un projecte particularment difícil de realitzar. Així i tot, va creure que amb la seva experiència i l’ajuda d’un equip fiable qualsevol cosa seria possible. Esperava que The Ancient Woods no només atragués un gran nombre de persones a les sales de cinema, sinó que també estimulés debats sobre els valors reals de la vida.


PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA, Països Baixos, 2017
  • Sydney Film Festival, Austràlia, 2018
  • Doc NYC, EUA, 2018
The Ancient Woods | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

The Ancient Woods

Mindaugas Survila

Lituània, Estònia, Alemanya (2017)

86min.

Sense diàlegs

Idioma: sense diàlegs

Col·loqui amb Gintė Žulytė, productora i editora, després de les projeccions.

Amb la col·laboració de:

 

 

 

 

 

 

 

*Col·loquis en anglès sense servei de traducció