Síria: una història d’amor

DOCSBARCELONA/Edició 2016 / Festival / Secció Oficial / Síria: una història d’amor

LA HISTÒRIA

L’Amer va veure la Raghda per primer cop fa 20 anys a la presó. L’havien apallissada i tenia la cara plena de sang. Van començar a parlar a través d’un petit forat que van fer a la paret que separava les seves cel·les. Es van enamorar i quan van sortir de la presó van formar una família.

El 2009, la Raghda torna a estar empresonada per motius polítics i l’Amer ha de cuidar tot sol dels seus 4 fills. L’alliberament inesperat de Raghda coincideix amb l’esclat de la primavera àrab a Síria i la intensificació de la repressió sobre els activistes polítics. Detenen Sean McAllister, director de la pel·lícula, i la família marxa al Líban amb la intenció de buscar asil polític a França. McAllister segueix la seva història durant cinc anys, en els quals la impotència de Raghda quan veu el patiment del seu país des de la distància es fa insuportable. L’exili erosiona la relació de la parella i els condueix cap a una situación delicada que implica escollir entre l’amor, la revolució i la família.


EL DIRECTOR

Sean McAllister va néixer al Regne Unit el 1965. La seva exitosa carrera professional va començar amb Working For The Enemy (1997) i The Minders (1998), totes dos nominades per la Royal Television Society Awards, i es va consolidar amb el premi del Jurat de Sundance per The Liberace Of Bagdad (2004). Japan: a Story Of Love And Hate (2008) i The Reluctant Revolutionary (2012) són les pel·lícules anteriors a l’èxit de A Syrian Love Story (2015). La trajectòria de McAllister continua sorprenent i inspirant a públic de tot el món.

El col·loqui amb el director i la protagonista Raghda Hasan es farà en anglès sense traducció.

FESTIVALS I PREMIS

Cinema for Peace Berlin (Refugee Award) – Alemanya, 2016

British Academy Film Awards BAFTA (Nomination – Best Debut) – Regne Unit, 2016

European Film Awards (Nomination – Best Documentary) – 2015

Sheffield Doc/Fest (Grand Jury Award) – Regne Unit, 2015

Biografilm Festival (Special Jury Award, Special Mention) – Itàlia, 2015

Síria: una història d’amor | Edició 2016, Festival, Secció Oficial

Síria: una història d’amor

Sean McAllister

Regne Unit (2015)

76min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Anglès, Àrab, Francès

Producció executiva: Hoshang Waziri, Lizzie Francke, Nick Fraser and Kate Townsend, Axel Arnö, Mette Hoffmann Meyer

Edició: Matt Scholes

Producció: 10Ft Films Production

Web: asyrianlovestory.com