Robar a Rodin

SINOPSI

El dia després de la inauguració de la primera exposició de Rodin a Xile, els guàrdies del Museu Nacional de Belles Arts van veure que una escultura havia estat robada. Qui era el lladre i per què ho havia fet? La curiositat generada per veure la tarima buida on hauria de reposar l’obra sostreta, va convertir aquesta exposició en la més visitada en la història de Xile. Un absurd i fascinant relat detectivesc que ens permet ironitzar sobre les contradiccions de l’art contemporani.

Una dècada després, artistes, advocats, teòrics i el mateix protagonista del robatori reviuen aquest episodi artístic i delictiu. Una història en la qual es combinen magistralment la tensió i l’humor per revelar-nos qui s’amagava d’arrere del robatori i les seves raons per fer-ho.


EL DIRECTOR

Realitzador cinematogràfic amb menció en muntatge. Ha dirigit, escrit i muntat diferents curts de ficció i documental. Des del 2008 ha treballat com a guionista i muntador per a diferents projectes de cinema i televisió. Actualment combina els seus treballs audiovisuals independents amb la docència. “Robar a Rodin” és la seva opera prima en el llargmetratge documental.

 

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Cinélatino, Rencontres de Toulouse, França, 2018
  • Thessaloniki Documentary Festival, Grècia, 2018
  • Festival Internacional de Cine en Guadalajara, Mèxic, 2018
  • Festival Internacional de Viña del Mar (sept. 2017). Millor Documental Llatinoamericà.
  • Festival de Cine DocsBarcelona Valparaíso. Premi de distribució del Jurat DocsBarcelona.
Robar a Rodin | Edició 2018, Secció Oficial - Latitud

Robar a Rodin

Cristóbal Valenzuela

Xile, França (2017)

80min.

VOSEsp

Idioma: Castellà, Francès

 

Col•loqui amb el director a les dues sessions.