Putin’s Witnesses

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

El 31 de desembre de 1999 Rússia coneixia el seu nou i actual president, Vladimir Putin. A través de material d’arxiu personal i de testimonis únics i molt propers a la figura d’un dels líders polítics més controvertits en l’actualitat, Vitaly Mansky ens descobreix les veritables causes i conseqüències de l’”Operació Successor”, l’entramat polític que va fer pujar a Putin al poder.

Per superar una malaltia greu i avançada cal fer un diagnòstic i estudiar la història d’aquesta malaltia. Aquesta va ser la lògica del cineasta quan va concebre una pel·lícula sobre els esdeveniments després de la inesperada renúncia del president Boris Yeltsin i l’inici de l’”Operació successor”. Protagonistes com Mikhail Gorbatxov, Boris Ieltsin i el mateix Vladimir Putin, ens revelen el seu ascens al poder i els actors que ho van fer possible. Vitaly Mansky vol que el seu documental serveixi de testimoniatge, no només per a la societat russa, testimoni silenciós del seu propi destí, sinó també per a altres països en vies de perdre les seves llibertats.


DIRECCIÓ

Vitaly Mansky es va graduar en VGIK – Institut Estatal de Cinematografia de l’Estat de Rússia en 1989 i es va convertir en un dels cineastes i productors de documentals russos contemporanis més aclamats. Ha rodat més de 30 pel·lícules com a director, que es van projectar a festivals de tot el món i van ser premiades diverses vegades. Com a productor, Mansky va produir pel·lícules de directors com Renata Litvinova, Alexander Rastorguyev, Sergey Miroshnichenko, Dmitry Zhelkovsky i Sergei Loznitsa. El 1996, també va començar un projecte que consistia en guardar arxius de vídeos privats d’amateurs que van ser filmats en els temps de l’antiga URSS des dels anys 30 fins als 90 del segle XX. És el productor del premi nacional LAVROVAYA VETV (Laurel Branch) que s’atorga als millors documentals russos. Vitaly Mansky es va mudar a Letònia en 2015.


PREMIS I FESTIVALS

  • Karlovy Vary IFF, República Txeca, 2018, Premi Millor Documental
  • Stockholm IFF, Suècia, 2018, Bronze Horse Award al Millor Documental Internacional
  • IDFA, Amsterdam, Països Baixos, 2018
  • FIPADOC, Biarritz, França, 2019, Premi al Millor Documental Internacional
Putin’s Witnesses | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Putin’s Witnesses

Vitaly Mansky

Letònia, Suïssa, República Txeca. (2018)

102min.

VOSCat, VOSAng

Idioma: rus

 

També disponible a: