Push

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Per què no ens podem permetre viure a les nostres pròpies ciutats? L’elevat cost de l’habitatge i els fons d’inversió mundials, empenyen les persones a la pobresa, desposseïdes d’un dret fonamental. La determinació de l’activista Leilani Farha per denunciar aquesta situació, revela la perversitat darrera l’especulació. És hora de reconèixer que aquest no és un desenvolupament natural i inevitable. Pot canviar.

L’habitatge s’ha convertit en un dels problemes mundials més urgents, un dret humà fonamental que estem perdent poc a poc. Cada vegada, més activistes i persones anònimes com Leilani Farha, la carismàtica protagonista i relatora de la ONU, dediquen el seu temps i les seves energies a conscienciar els governs de tot el món perquè prenguin mesures urgents per revertir aquesta crisi mundial. PUSH revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística i posa de manifest com l’inversió de fons voltors en actius immobiliaris son, en gran mesura, els culpables de la gentrificació que pateixen els barris de moltes ciutats.


DIRECCIÓ

Fredrik Gertten és un guardonat director i periodista amb seu a Malmö, Suècia, propietari i gerent de la productora WG Film, fundada l’any 1994. Anteriorment, ha treballat com a corresponsal i columnista estranger per a ràdio, televisió i premsa a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa. Avui combina la direcció cinematogràfica i la producció creativa a WG Film. Pel·lícules recents inclouen BIG BOYS GONE BANANAS!*, estrena mundial a Sundance 2012, BIKES VS CARS, estrena mundial a SXSW 2015 i BECOMING ZLATAN, estrena mundial a IDFA 2016. Les seves pel·lícules han arribat a públics de 100 països i als principals festivals mundials. A Suècia, la venda de plàtans FairTrade va passar a incrementar del 5 al 50% les seves vendes després del llançament de la pel·lícula BANANAS!*. A l’octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö en reconeixement al seu treball com a documentalista.


PREMIS I FESTIVALS

  • Millennium Docs Against Gravity, Polònia, 2019
  • Dok.Fest Munich, Alemanya, 2019
  • DOXA Vancouver, Canadà, 2019
  • Hot Docs, Canadà, 2019
  • CPH:DOX, Dinamarca, 2019. Nominat al FACT:AWARD

Push

Fredrik Gertten

Suècia, Canadà (2019)

92min.

VOSCat, VOSAng

Idiomes: Anglès, castellà, italià, coreà i alemany

Col·loqui amb el director i protagonistes després de les projeccions.

També disponible a:

 

 

Amb la col·laboració de: