Petitet

SINOPSI

Petitet és un gitano català que persegueix un somni. Ex-músic i fill d’un dels ‘palmeros’ del mític Peret, pateix una rara malaltia crònica que provoca alts graus de debilitat muscular. Passada la cinquantena, vol complir la promesa que li va fer a sa mare abans de morir: portar la rumba catalana als escenaris d’un gran teatre. El somin comença a fer-se realitat quan reuneix una banda de músics gitanos (genials però indisciplinats) per intentar tocar al costat d’una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu!

Petitet és conscient que per portar a terme la seva promesa, haurà de superar molts obstacles: amb pocs recursos econòmics, haurà de fer ‘feinetes’ puntuals, com comprar i vendre ferralla. Tampoc té contactes de pes a les institucions i no li resulta fàcil accedir als músics de grans orquestres simfòniques. Malgrat tots els entrebancs i minvat de facultats per culpa de la malaltia, s’adonarà que en són molts (gitanos i no gitanos) aquells que ja han decidit mantenir-se fidels al seu costat i fer realitat el seu gran somni.  


EL DIRECTOR

Carles Bosch, co-fundador del mític programa de Televisió de Catalunya ‘30 minuts’ l’any 1984, ha dirigit reportatges i documentals d’alguns dels esdeveniments internacionals més transcendents, com la Primera Guerra del Golf, les de Bòsnia i Kosovo, així com la Revolució Zapatista i ha cobert cròniques per al Telenotícies de TV3 a Afganistan, Iran, Txad, Filipines, Moçambic, Cuba, Mèxic, Uruguai, EUA, Haití, Nicaragua, Israel i en diversos països europeus. També ha dirigit la sèrie documental ‘Historias del Caribe’, de cinc capítols, rodada a Cuba, República Dominicana, Venezuela, Dominica i Haití, que es va emetre l’any 1992. Al 2002 va dirigir la seva primera pel·lícula documental, Balseros, la qual va rebre alguns dels guardons internacionals més importants (d’entre ells el Peabody Award de l’any 2004), i va ser Nominada al OSCAR® a la Millor Pel·lícula Documental del 2003. L’any 2006 va dirigir el seu segon llargmetratge documental, Setembres, premiat als festivals de Màlaga, Miami i IDFA. També és director i guionista de la pel·lícula documental Bicicleta, cullera, poma (2010), guanyadora del premi Goya i el premi Gaudí, coproduïda per Televisió de Catalunya i Cromosoma S.A.


PREMIS I FESTIVALS

  • Premier mundial al DocsBarcelona

Petitet

Carles Bosch

Catalunya (2018)

100min.

VOSEng

Idioma: Català

 

Col•loquis amb el director a les tres sessions.

 

La projecció de Petitet de dimecres 16 forma part de la cerimònia d’inauguració del festival.