Ojo Guareña

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Fa molts anys, un grup d’espeleòlegs, entre els quals hi havia els pares de la directora, van descobrir la cova Ojo Guareña. Avui, entre pintures rupestres i secrets de la Guerra Civil, els acompanyem cap a la foscor absoluta en un viatge cap el passat i el present, on el temps sembla haver-se aturat.

Ojo Guareña és el segon complex més extens de coves amb relleus càrstics de la Península Ibèrica, i un dels deu més grans del món. Guiats per la llum dels frontals dels experts aventurers, entrem en un món en etern encanteri, que ha servit de llar del primers homínids i racó on cantar cançons revolucionàries durant el franquisme. Un descens a les profunditats del passat que ens ofereix descobriments inesperats mentre ens preguntem si som nosaltres els que mirem la cova o si, pel contrari, és la cova qui ens observa a nosaltres…


DIRECCIÓ

Edurne Rubio (Burgos, 1974) Artista visual, la seva pràctica transita entre diferents formats i contextos: performances, pel·lícules i projectes sonors. Edurne Rubio crea situacions en què es produeix tensió entre el que veiem i el que sentim, entre el present i la memòria o la imaginació de possibles. Amb una obra propera a l’estudi antropològic, Edurne Rubio utilitza l’entrevista com a principal mètode de treball, recull històries individuals per construir una narració col·lectiva que transcendeixi i amb això, qüestionar una lectura lineal de la història, proposant una lectura subjectiva, en contínua transformació i dependent dels afectes. Els seus projectes s’han presentat a diferents països europeus, en teatres, centres d’art, cinemes i espais públics.

Ojo Guareña | Edició 2019, Secció Oficial - What the Doc

Ojo Guareña

Edurne Rubio

Bèlgica, Espanya (2018)

56min.

VOSAng

Idioma: castellà

Col·loqui amb part de l’equip de la pel·lícula després de la projecció del 23 de maig