Of Fathers And Sons

SINOPSI

El director de Return to Homs, torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d’Abu Osama, membre d’Al-Queada a Síria. Allà serà testimoni de com els seus fills son entrenats, des de ben petits, per convertir-se en soldats de la Jihad. Descobrim des de dins què significa créixer amb un pare jihadista.

Els seus dos fills, Osama i Ayman, adoren i admiren al seu pare i obeeixen les seves paraules, però mentre Osama sembla seguir el camí de la Jihad, Ayman vol tornar a l’escola… Després de guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance, Talal Derki ens sedueix amb una història que, a través del dia a dia dels dos nens, ens permet comprendre la complexitat i la tragèdia del conflicte que viu Síria actualment.


EL DIRECTOR

Talal Derki va néixer a Damasc i viu a Berlín des de 2014. Va estudiar direcció de cinema a Atenes i va treballar com a ajudant de direcció de llargmetratges per a nombroses produccions. També va ser director de diversos programes de la televisió àrab entre el 2009 i el 2011. A més, va treballar com a operador de càmera independent per a la CNN i Thomson & Reuters. Els seus curtmetratges i llargmetratges han estat premiats en nombrosos festivals d’arreu del món. El seu documental Return to Homs (DocsBarcelona 2014) va obtenir el Premi a la Millor Pel·lícula al festival i també va guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance el 2014. Aquell mateix any, també va ser membre del jurat internacional d’IDFA.


PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA, Països Baixos, 2017
  • Sundance Filmfestival, EUA, 2017. Premi World Cinema Grand Jury Prize Documentary
  • Zagrebdox, Croàcia, 2017
  • CPH:DOX, Dinamarca, 2017
  • Visions du Reel, Suïssa, 2017
Of Fathers And Sons | Edició 2018, Secció Oficial - Panorama

Of Fathers And Sons

Talal Derki

Alemanya, Síria, Líban, Qatar (2017)

98min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Àrab

 

Col•loquis amb el director a les dues sessions.

*Nota: els col•loquis es realitzaran en anglès i no hi haurà traducció simultània.

 

Si vols saber més sobre aquest documental, Altaïr recomana el següent llibre: