Nijole

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Art i política, Lituània i Amèrica Llatina, mare irreverent i fill activista. La inimitable trajectòria d’Antanas Mockus, ex-candidat a la presidència de Colòmbia, hauria estat impossible sense els consells visionaris de la seva mare, l’artista nonagenària Nijole Sivickas. Junts s’embarquen en un viatge íntim de descoberta mútua i ens donen una lliçó vital plena de coratge i vulnerabilitat.

Diuen que les millors idees surten de barreges insòlites, a vegades desconcertants. La creativitat també podria ser una qüestió de transmissió familiar. El director italià Sandro Bozzolo construeix un còctel inclassificable i inspirador que ens endinsa cap a un viatge íntim a les profunditats de les seves vides. Del present marcat per la fragilitat dels seus cossos, a les arrels lituanes que Nijole va haver de deixar enrere, descobrim dues històries vitals extraordinàries.


DIRECCIÓ

 

Sandro Bozzolo (1986), és Doctorat en Migracions i Processos Interculturals (Universitat de Gènova) i té un Màster en Comunicació Social i Documental Urbà. Ha dirigit quatre pel·lícules documentals, és autor de dos llibres i ha dirigit el projecte d’investigació periodística Agritools.org al Senegal, Kenya, Uganda i Ghana.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Dok Leipzig, Alemanya, 2018
  • FICCI: Festival International de Cine de Cartagena des Indias, Colòmbia, 2019

Nijole

Sandro Bozzolo

Lituània, Itàlia (2018)

80min.

VOSCast, VOSAng

Idiomes: castellà, lituà