Miss Kiet’s Children

SINOPSI

Com s’adapta un nen a una nova escola, una nova mestra i un nou idioma? Kiet Engels és la mestra que qualsevol alumne voldria tenir. La Haya, la Leanne, el Jorj i en Maksim acaben d’arribar a Holanda, són refugiats i per ells tot és nou i confús. Però la mà ferma alhora que amorosa i la personal metodologia de Miss Kiet, aviat farà despertar la seva confiança.

Miss Kiet no només ensenya als seus alumnes a llegir i escriure en holandès, sinó que també els ajuda a aprendre a resoldre problemes i a respectar-se els uns als altres. A poc a poc, els nens i nenes guanyen habilitats i confiança. La mestra Kiet i els seus alumnes ens donen una lliçó sobre com els petits canvis poden ser a la vegada immensos.


ELS DIRECTORS

L’escriptora i directora Petra Lataster-Czisch (1954, Dessau) i el càmera Peter Lataster (1955, Amsterdam) formen un duet cinematogràfic des del 1989. Des de llavors, han realitzat diverses produccions premiades entre documentals, curts i pel·lícules de ball. El 2001 van fundar la productora Lataster & Films. L’any 2012, el festival IDFA va dedicar una retrospectiva a l’obra de Petra i Peter i l’Institut Holandès d’Imatge i So va llançar una col·lecció en DVD amb la seva filmografia conjunta. Entre els seus títols principals, es destaquen: Miss Kiet’s Children (2016), Awake in a Bad Dream (2013), Jerome Jerome (2011), Without You (2010) i If We Knew (2007).


PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA / Països Baixos / 2016
  • Gotenburg IFF / Suècia / 2017
  • DOXA Vancouver / Canadà / 2017 / Menció d’honor
  • DokFest Munich / 2017 / Alemanya / Premi del Públic
  • NFF / Països Baixos / 2017 / Premi al Millor Documental Holandès
Miss Kiet’s Children | Edició 2018, Secció Oficial - Panorama

Miss Kiet’s Children

Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Països Baixos (2016)

115min.

VOSEsp

Idioma: Holandès, Àrab

 

Si vols saber més sobre aquest documental, Altaïr recomana el següent llibre: