Me llamo Violeta

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Als sis anys, l’Ignacio va dir als seus pares: “Sóc una nena, em dic Violeta”. A través de la història de la Violeta, dels seus pares (les estrelles de cinema adult, Nacho Vidal i Franceska Jaimes) i d’altres famílies i joves transgènere, coneixem la complexitat del procés que afronten i els desafiaments que es troben pel camí.

Després del xoc inicial, els pares de la Violeta decideixen acompanyar-la en el llarg i difícil camí que la portarà, algun dia, a convertir-se en dona. Violeta, com molts altres nens i nenes transgènere, es topa amb molts desafiaments mèdics i legals. Encara que la percepció social de les persones transgènere a Espanya ha avança poc a poc cap a una visió més oberta i tolerant, sovint, el procés està lluny de ser fàcil. Un documental que ens ensenya que la diversitat, com diu Nacho Vidal, alimenta el món.


DIRECCIÓ

 

David Fernández de Castro (Londres, 1969) és guionista i director. Especialment interessat en temes socials i històric-polítics, els quals tracta amb rigor i emoció gràcies a la seva capacitat d’empatitzar amb els personatges. Ha dirigit o co-dirigit els següents documentals: Priorat (Nominada als Gaudí 2016, Festival Memorimage i Most Festival), Ajoblanco crónica en rojo y negro (Spanisches Filmfest Berlín 2015), Entre el cielo y la tierra (FICAMS 2014) i El Papus, anatomía de un atentado (2010).

 

Marc Parramon (Manlleu, 1977) és realitzador i director. Els seus documentals, tant si són de divulgació científica com de temàtica social, es caracteritzen pel càlid tractament dels protagonistes a través d’una exquisida composició visual i un ritme orgànic. Ha dirigit o co-dirigit els següents documentals: Injusticia exprés (Nimfa d’Or, Festival de Montecarlo 2015), Filosofia a la presó (Doc. Espanya SEMINCI 2015), Refugio Dresde (Festival Memorimage 2016) i Mensajes de frontera (FIPA 2017).


PREMIS I FESTIVALS

  • Festival de Cinema de Málaga, Espanya, 2019
Me llamo Violeta | Edició 2019, Secció Oficial - Latitud

Me llamo Violeta

David Fernández de Castro, Marc Parramon

Catalunya (2019)

76min.

VOSAng

Idiomes: català, castellà

Col·loqui amb els directors i part de l’equip i protagonistes després de les projeccions.