Los Reyes

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Los Reyes és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però, “els reis” d’aquesta història són la Chola i el Fútbol, dos gossos de carrer que han fet d’aquest espai, ple de patinets i adolescents, la seva llar. Entre joves sorollosos, passen els dies dormint i jugant a pilota, aliens i indiferents al drama humà que els envolta…

Mentre som testimonis dels seus jocs i aventures, coneixem, a través de les seves converses, els diferents humans que cohabiten aquest espai. Entre bromes, diàlegs absurds i problemes familiars, la Chola i el Fútbol s’han convertit en observadors (o hauríem de dir oients?) de les seves històries i inquietuds.


DIRECCIÓ

Bettina Perut i Iván Osnovikoff. Des dels seus començaments, l’obra documental que realitza el duo Bettina Perut i Iván Osnovikoff ha destacat pel risc i la creativitat en els seus temes, tractaments i punts de vista. Amb vuit llargmetratges al darrere, la seva obra ha anat passant d’un primer registre molt físic i gestual, present en pel·lícules com Chi-chichi Le-le-le Martín Vargas de Chile (2000) o Un hombre aparte (2002), cap a una estilització visual que va començar amb l’exercici d’”etnografia invertida” Welcome to New York (2006), Noticias (2009) i Surire (2015). Més que conclusions, els documentals de Perut + Osnovikoff plantegen preguntes, interroguen els límits i els sentits comuns. Encara que la seva obra ha estat discutida i fins i tot marginada en alguns circuits, la seva proposta no ha fet més que créixer i obrir-se a noves vies, comprenent el cinema documental com una exploració tant plàstica com social.


PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA, Països Baixos, 2018. Premi Especial del Jurat al Millor Documental
  • Goteborg Film Festival, Suècia, 2019
  • CPHDox, Dinamarca, 2019
  • Doxa Doc FF, Canadà, 2019
Los Reyes | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Los Reyes

Bettina Perut, Iván Osnovikoff

Xile, Alemanya (2018)

78min.

VOSCast, VOSAng

Idioma: castellà

 

També disponible a: