Let There Be Light

SINOPSIS

És possible crear un sol artificial? Al sud de França, els científics més brillants de planeta uneixen esforços per desenvolupar el reactor de fusió nuclear més important de la història. El projecte ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) implica 35 països diferents, entre ells Estats Units, Rússia, Xina i Japó. ‘Iter’ en llatí significa camí. L’objectiu del projecte és imitar la reacció nuclear de les estrelles per obtenir una font d’energia il·limitada, sense emissions de carboni.

Un recorregut èpic pels misteris de la fusió nuclear amb el testimoni d’experts que han dedicat tota la seva vida a estudiar una font d’energia que podria canviar el rumb de la humanitat.


ELS DIRECTORS

Mila Aung-Thwin, dos vegades guanyador al Emmy, va ser nomenat com el primer productor/director emergent de la llista “NEXT 25” en la revista Playback. És cofundador i copropietari de EyeSteelFIlm, companyia de documentals i mitjans interactius que es dedica al canvi social i polític a traves de l’expressió cinematogràfica. EyeSteelFilm va ser nomenat per la revista Realscreen en la llista “Global 100” com una de les millors companyies de no-ficció del món dels últims anys.  Mila va ser president de Montreal’s International film festival, RIDM.

Van Royko és cineasta i director de fotografia de Montreal. Més conegut pels seus premis cinematogràfics dels documentals Monsoon i Koneline. Amb aquests documentals entre molts altres, Van treballa constantment  en una amplia visió cinematogràfica, utilitzant una innovadora tecnologia i una tècnica estètica per explicar veritables histories cinematogràfiques.

Let There Be Light | Edició 2017, Festival, Sessions especials

Let There Be Light

Mila Aung-Thwin, Van Royko

Canadà (2017)

80min.

VOSEsp

Idioma: Anglès

 

Amb la col·laboració de: