Lapü

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Doris, una jove indígena del poble Wayú, somia que es retroba amb la seva cosina morta. Seguint la seva cultura ancestral, aquesta visió marca l’inici d’un antic ritual: haurà d’anar al bell mig del desert colombià de Guajira i exhumar-ne les restes. Un viatge espiritual que desdibuixa els conceptes occidentals de pèrdua, temps i eternitat.

L’estreta relació de la seva cultura amb la mort, els somnis i la memòria porten a la Doris fins a la tomba de la seva cosina perquè en netegi els seus ossos, només així podrà fer desaparèixer les barreres físiques i espirituals de la mort. Seguint la convicció dels wayúu segons la qual els difunts coexisteix en el món dels vius, la seva cosina viurà al costat d’ella mentre s’embarca en el seu “segon enterrament”. Una misteriosa visió que la farà connectar amb el món espiritual i enfrontar-se amb la mort.


DIRECCIÓ

Juan Pablo Polanco va néixer a Bogotà, Colòmbia, el 1994. Ha estudiat Belles Arts a la Universitat Javeriana i ha treballat a la companyia de producció “Crack”, on ha participat en projectes documentals com a càmera, editor i assistent de direcció. Ha estudiat direcció cinematogràfica a l’escola ECAM a Madrid i actualment és cofundador de la companyia de producció colombiana Los Niños Films, amb qui ha produït el curtmetratge Portete i el seu primer film, Lapü.

 

 

César Alejandro Jaimes ha estudiat fotografia i cinematografia a la seva ciutat natal, Bogotà, Colòmbia. És cofundador de la companyia de producció Los Niños Films. La mort i els somnis són els seus principals objectes d’estudi i l’han inspirat a escriure el seu primer film, Lapü.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • CPH:DOX, Dinamarca, 2019
  • Sundance Film Festival, EUA, 2019
  • Berlinale, Alemanya, 2019

Lapü

César Jaimes, Juan Pablo Polanco

Colòmbia (2019)

75min.

VOSCast, VOSAng

Idiomes: Wayuu i castellà