La familia chechena

LA HISTÒRIA

Abubakar té 46 anys i participa en les zkir, les danses rituals dels sufís txetxens. En cada zkir arriba a un estat d’èxtasi, que li serveix d’exorcisme per alliberar-se dels turments que ha patit el seu poble durant anys d’ocupació. Un film radical que transmet la vibració d’un territori oprimit en una experiència cinematogràfica propera a la hipnosis.

La pel·lícula és la segona entrega d’una peculiar trilogia de retrats de pobles no reconeguts com a països lliures i sobirans, però que resisteixen l’ocupació dels seus territoris. Primer vam poder veure Hamdan (2013) sobre la resistència del poble palestí i la intenció del director Martín Solá és tancar la trilogia al Tibet.


EL DIRECTOR

Martín Solá va néixer a Argentina. Va estudiar cinema documental a Barcelona i direcció de cinema a Buenos Aires. Va cursar estudis de teologia a l’Escola de Teologia Ortodoxa “Sant Gregori Palamàs” de Barcelona. Des del 2008 és professor  en diferents escoles de cinema de Barcelona, Madrid i Buenos Aires. El seu primer curtmetratge Àpat a casa de família va ser seleccionat per la Bienal “Jeune Creació europea 2006/2007”. Ha realitzat tres llargometratges documentals, Caja cerrada (2008), Mensajero (2011) y Hamdan (2013).

El col·loqui amb Martín Solá es farà en castellà, sense traducció a l’anglès.

FESTIVALS I PREMIS

Las Palmas de Gran Canaria Film Festival – Espanya, 2016

Cinema Vérité (Best Film) – Iran, 2015

Visions du Réel (Best Film) – Suïssa, 2015

Doc Buenos Aires – Argentina, 2015

ArtDocFest – Rússia, 2015

Festival Dei Popoli – Itàlia, 2015

La familia chechena | Edició 2016, Festival, Secció Oficial

La familia chechena

Martín Solá

Argentina (2015)

60min.

VOSEsp, VOSEng

Idioma: Txetxè, anglès

Producció executiva: Guillermo Pineles, Martin Solá, Gustavo Schiaffino, Omar Mustafá

Fotografia: Gustavo Schiaffino

Edició: Lorena Moriconi, Martin Solá

So: Jonathan Darch, Omar Mustafá

Producció: InsomniaFilms