Jonas y el circo sin carpa

DOCSBARCELONA/Edició 2016 / Festival / Secció Oficial / Jonas y el circo sin carpa

LA HISTÒRIA

En Jonas té 13 anys i somia mantenir viu el circ que ha construït al pati de casa. Practica acrobàcies i fa de pallasso amb els seus amics davant un entusiasta públic de nens de tot el barri. Nascut en un circ ambulant, fa uns anys la seva família va deixar el circ per buscar un futur més estable a la ciutat de Salvador, al nord-est de Brasil. Mentre en Jonas es va fent gran s’adona de les dificultats per trobar l’equilibri entre la seva passió i les exigències escolars. Preocupat pel seu futur com a artista també se sent responsable de la pel·lícula, ja que cada cop té més problemes per cuidar el seu circ. Seguirà lluitant pel seu somni infantil mentre comença l’adolescència?


LA DIRECTORA

Paula Gomes va néixer a Brasil l’any 1979. Va estudiar documental a Argentina i actualment forma part de Plano 3 Filmes, on dirigeix curtmetratges, llargmetratges i series de televisió. Jonas y el Circo sin Carpa és el seu primer llargmetratge documental, la seva estrena mundial va ser a l’IDFA i el 2014 va ser premiat amb el TFI Latin America Arts Fund de Tribeca Film Institute.

Marta Andreu, tutora de la pel·lícula des de la fase inicial d’escriptura fins al muntatge final, presentarà el documental.

FESTIVALS I PREMIS

Reencontres Cinéma De Toulouse (Audience Award) – França, 2016

É Tudo Verdade – Brasil, 2016

IDFA (First Appearance Competition) – Països Baixos, 2015

Jonas y el circo sin carpa | Edició 2016, Festival, Secció Oficial

Jonas y el circo sin carpa

Paula Gomes

Brasil (2015)

83min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Portuguès

Producció executiva: Marcos Bautista, Haroldo Borges, Ernesto Molinero

Fotografia: Haroldo Borges

Edició: Andrea Kleinman

So: Paquidermo Studio

Producció: Plano 3 Filmes