Joana Biarnés, una entre tots

DOCSBARCELONA/Docs&Teens / Edició 2016 / Festival / Joana Biarnés, una entre tots

LA HISTÒRIA

Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per Eurovisió, Clint Eastwood la va besar als llavis. Fou amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la Duquesa d’Alba, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí…

Aquesta és la desconeguda vida i obra de la Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies al descobriment el segle XXI de les impressionants imatges amb les que la llavors jove fotògrafa va immortalitzar les terribles riuades del Vallès l’any 1962.

Una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar en la seva professió, va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història i quan es podia haver convertit en llegenda, va desaparèixer.


ELS DIRECTORS

Òscar Moreno és productor executiu, guionista i director. Ha col·laborat com a guionista en els documentals Cop al Banc Central, Generació D, elBulli, l’últim vals i L’equip ideal, emesos al programa Sense ficció a TV3. També ha format part de l’equip de guió i realització de documentals i programes emesos per Antena 3 i La 2 de TVE.

Jordi Rovira és llicenciat en Ciències de la Informació i Ciències Polítiques per la UAB. Periodista freelance des de 1998. Ha realitzat reportatges de caire social en una trentena de països com Kosovo, Iraq, Sierra Leone o Irlanda del Nord. La Vanguardia ha publicat la gran majoria dels seus reportatges. Des de 2005 combina aquesta feina amb la direcció de Capçalera, revista del Col·legi de Periodistes.


FESTIVALS I PREMIS

Memorimage (Ciutat de Reus Award) – Spain, 2015

Joana Biarnés, una entre tots | Docs&Teens, Edició 2016, Festival | , , , , ,

Joana Biarnés, una entre tots

Òscar Moreno i Jordi Rovira

Espanya (2015)

72min.

VOSCat

Idioma: Català, castellà

Producció executiva: Òscar Moreno, Jordi Ambròs, Andrés Luque

Fotografia: Xavier Baig

Edició: Xavier Baig

So: REC produccions y Xavier Baig

Producció: Òscar Moreno y Xavier Baig