Honeyland

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Una dona vora la cinquantena, cria colònies d’abelles en uns cistells fets a mà que deixa amagats entre les roques. Gràcies a un ritual secret, el preuat líquid que produeixen, no s’esgota mai. Sense protecció ni ajuda, és capaç d’amansar-les per poder extraure’n la mel i vendre-la a la capital. Tot és idíl·lic fins que, de sobte, nous veïns s’instal·len vora els ruscos, destorbant la seva pau i la de les seves abelles.

Així com les abelles obreres passen tota la seva vida cuidant de l’abella reina, la Hatidze ha compromès la seva pròpia vida a la cura de la seva mare. Les dues viuen en una cabana en un petit poble a Macedònia. L’arribada dels nouvinguts, una família amb set nens cridaners acompanyats de 150 vaques, provocarà un conflicte que podria destruir la forma de vida d’Hatidze per sempre.


DIRECCIÓ

 

Tamara Kotevska es va graduar en direcció de cinema a la Facultat d’Arts Dramàtiques Skopje. Té 5 anys d’experiència en la realització de pel·lícules documentals i ficció com a directora independent. Viu i treballar a Skopje.

 

 

Ljubomir Stefanov té més de 20 anys d’experiència en el desenvolupament i producció de campanyes de comunicació i documentals relacionats amb temes ambientals i desenvolupament humà. Ha treballat per a clients com agències de l’ONU, Euronatur o Swisscontact.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Sundance, EUA, 2019 World Cinema Grand Jury Prize: Documentary, World Cinema Documentary Special Jury Award for Impact for Change, World Cinema Documentary Special Jury Award for Cinematography
  • Hong Kong IFF, Xina, 2019
  • New Films FF New York, EUA, 2019
  • Visions du Réel IDF, Suïssa, 2019
Honeyland | Edició 2019, Secció Oficial - Panorama

Honeyland

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Macedònia (2019)

85min.

VOSCat, VOSAng

Idioma: dialecte turc

Col·loqui amb la directora i part de l’equip de la pel·lícula després de la projecció del 18 de maig 

 

 

*Col·loquis en anglès sense servei de traducció