Heredera del Viento

SINOPSI

Nascuda durant la Revolució Sandinista, la directora Gloria Carrión va créixer amb uns pares que vivien fascinats i involucrats amb el mite de la revolució. Després de la caiguda del somni revolucionari, mai més en van parlar. 36 anys més tard, el silenci de la seva família inspira la directora a buscar allò que no va tenir.

Una pel·lícula extremadament personal on la directora, narradora de la seva pròpia història i memòria, revela a la vegada, una mirada a una revolució que no va viure i a uns pares absents.


LA DIRECTORA

Ha dirigit i produït curtmetratges de ficció i documental presentats en festivals nacionals i internacionals. Té un màster en cinema documental per la Universitat del Cinema a Buenos Aires i un diploma de Tisch School of the Arts. Heredera del viento és el seu primer llargmetratge documental i ha rebut suport de IDFA, Tribeca i Cinergia entre altres. El 2016 va fundar la productora Caja de Luz i actualment desenvolupa el seu segon llargmetratge documental titulat Pantasma. Altres treballs inclouen Días de Luz, llargmetratge de ficció; Un pedazo de lo que es familia, documental; Rossana en construcción, documental; Fractales, documental; A New Beginning, ficció/assaig.


PREMIS I FESTIVALS

  • Guadalajara International Film Festival, Mèxic, 2018.
  • Tempo Documentary Festival. Suècia, 2018.
  • Havana Film Festival, Cuba, 2017. Menció d’Honor a “Memoria del Centro Cultural Pablo de la Torriente Brau”.
  • Costa Rica International Film Festival, Costa Rica, 2017.
  • IDFA, Països Baixos, 2017.
Heredera del Viento | Edició 2018, Secció Oficial - Latitud

Heredera del Viento

Gloria Carrión Fonseca

Nicaragua (2017)

88min.

VOSEng

Idioma: Castellà

 

Si vols saber més sobre aquest documental, Altaïr recomana el següent llibre: