Hasta mañana, si Dios quiere

DOCSBARCELONA/Edició 2018 / Secció Oficial - Panorama / Hasta mañana, si Dios quiere

SINOPSI

Una història alegre sobre com viuen disset dones en un convent de germanes octogenàries franciscanes. La seva vida és una plaent successió de petites tasques quotidianes i xerrades. Mentre es preparen per celebrar el centenari d’una de les seves Germanes, i després d’una llarga vida d’aventura espiritual i entrega, ha arribat el moment de fer balanç. Desapareixerà el seu estil de vida quan elles no siguin aquí per explicar-ho?

Un retrat del dia a dia d’aquesta entranyable comunitat i les seves tasques quotidianes: escombrar el terra, planxar, resar, mirar per la finestra, xerrar. Els passadissos, llargs i en penombra, són testimonis de la coreografia quotidiana d’aquestes dones i de les seves converses, que combinen de manera natural entre allò espiritual i el terrenal, allò transcendental i el més banal.


LA DIRECTORA

Ainara Vera (Pamplona, 1985). Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Navarra, va realitzar el Màster en Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El seu primer curtmetratge documental, Sertres, es va estrenar al Festival de Locarno el 2014 i va obtenir el primer premi en el certamen de Joves Artistes Navarresos. L’any 2013 co-dirigeix la pel·lícula Demonstration al costat de 32 estudiants i el director de cinema rus Victor Kossakosvky. Es va estrenar a IDFA i va recórrer multitud de festivals com ara Hot Docs, True / False, Ambulant o el DocsBarcelona. Actualment treballa com a primer ajudant de direcció en diversos projectes de Victor Kossakovsky, entre ells, Aquarel·la i Krogufant. “Hasta mañana, si Dios quiere”, és el seu primer llargmetratge.


PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA, Països Baixos, 2017
  • FICCI, Colòmbia, 201
  • Premi Anna Politkovskaïa, millor llargmetratge documental – Festival Films de Femmes de Créteil, França,  2018
  • Punt de Vista – Secció no oficial, Espanya
  • DOK.Fest Munic – Secció DOK.Panorama, Alemanya
Hasta mañana, si Dios quiere | Edició 2018, Secció Oficial - Panorama

Hasta mañana, si Dios quiere

Ainara Vera

Espanya, Noruega (2017)

62min.

VOSEng

Idioma: Castellà

 

Col•loquis amb la directora a les dues sessions.