Hacking Justice (El juez y el rebelde)

DOCSBARCELONA/Edició 2017 / Festival / Secció Oficial - Panorama / Hacking Justice (El juez y el rebelde)

SINOPSIS

L’any 2012, Julian Assange, fundador de Wikilieaks, es refugia a l’Ambaixada d’Equador a Londres. La fiscalia sueca el busca per un pressumpte delicte sexual, però en Julian sospita que és una trampa per extraditar-lo a Estat Units, on hi ha un procés secret contra ell. Aquest mateix any, el jutge Garzón, expulsat de la magistratura, es reinventa com a advocat. Al capdavant d’un equip d’advocats internacionals, Garzón dirigeix un cas complex, amb una profunda dimensió política, que implica a diversos països i que el seu desenllaç afectarà la llibertad d’informació mundial.

A través d’un accés priviliegiat durant tres anys, seguim la història de dos figures controvertides: el lluitador per la transparència i el ‘hacker‘de la justícia, units contra l’estat més poderós del món en un pols que encara no s’ha acabat.


ELS DIRECTORS

Clara López Rubio és directora i historiadora del cinema, especialitzada en la representació de la Guerra Civil espanyola en el documental i la ficció.

 

 

Juan Pancorbo és periodista i viu a Berlin, on treballa com a traductor i guionista per a la radiotelevisió internacional Deutsche Welle.

 

Hacking Justice (El juez y el rebelde) | Edició 2017, Festival, Secció Oficial - Panorama

Hacking Justice (El juez y el rebelde)

Clara López Rubio, Juan Pancorbo

Espanya, Alemanya (2017)

90min.

VOSEsp, VOSEng

Idioma: Català, Castellà, Anglès, Francès

 

Amb la col·laboració de: